Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Hosē Aldo uzveic Čadu Mendesu un turpina valdīt pusvieglajā svarā

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Hosē Aldo uzveic Čadu Mendesu un turpina valdīt pusvieglajā svarā
Hosē Aldo (no kreisās) cīņā ar Čadu Mendesu
Foto: ufc.com

UFC pusvieglā svara čempions brazīlietis Hosē Aldo (25-1-0) cīņu šova „UFC 179” vakara galvenajā mačā piecu raundu cīņā ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu uzvarēja amerikāņu cīkstoni Čadu Mendesu (16-2-0) un septīto reizi nosargāja savu čempiona jostu.

Divdesmit astoņus gadus vecais toreizējais WEC pusvieglā svara čempions Hosē Aldo 2010. gadā pārejot uz UFC, titulu apvienošanas kārtībā uzvarot Meniju Gamburjanu (14-8-0), kļuva par jauno UFC pusvieglā svara čempionu.

Ar viņu daudzi vēlas cīnīties, taču cīņu šovā „UFC 179” brazīlim pretī stājās Čads Mendes ar ko Hosē jau vienreiz bija krustojis dūres un toreiz nokautēja pretinieku, sagādājot amerikānim pirmo zaudējumu karjerā.

Šoreiz sportisti cīņu būrī aizvadīja visus piecus atvēlētos raundus. Tas bija karš divdesmit piecu minūšu garumā, kurā cīkstoņi viens otru sita līdz pat pēdējai sekundei.

Pirmajā raundā Mendesam ar spēcīgu sitienu ar roku izdevās nogāzt čempionu uz ringa dēļiem, taču pēc pāris minūšu aizsardzības Aldo pats atbildēja ar spēcīgu sitienu pēc kā amerikānis atradās uz ringa dēļiem. Hosē centās vēl parterā pretinieku piebeigt, taču nesekmīgi. Jāpiezīmē, ka šī raunda izskaņa gandrīz vai kļuva par starptautisku skandālu. Atskanot raunda beigu signālam ringa tiesnesis mazliet „aizpeldēja” un neiejaucās cīkstoņiem pa vidu, bet Hosē nedzirdot signālu inercē izdarīja sitienu un gandrīz nosūtīja Čadu nokautā.

Iespējams šī situācija Aldo nospēlēja par labu, lai izcīnītu uzvaru, taču Mendes cīņas laikā čempionam atspēlējās divreiz iebakstot acīs un divreiz iesitot zemāk par jostas vietu.

Saspringtais sitieniem bagātais mačs ritēja punkts punktā, taču aizvadot visus piecus raundus sānu tiesneši ar vienbalsīgu lēmumu uzvaru piešķīra Hosē Aldo, kuram šī bija jau septītā veiksmīgā čempiona titula aizstāvības cīņa.

Pēc cīņas Aldo izteica savu cieņu pret Čadu Mendesu, kā arī pieminēja skandalozo īru cīkstoni Konoru Makgregoru, kurš šo šovu apmeklēja kā skatītājs.

„Es esmu karalis, Čads – princis, taču tagad mums parādījies arī galma āksts,” izteicās Aldo, kurš visdrīzāk nākamo cīņu aizvadīs ar jau pieminēto Makgregoru.

„Šis puisis pārāk daudz runā. Viņš vēl ne ar nevienu tik spēcīgu kā es vai Čads nav cīnījies. Esmu dzirdējis daudz no viņa muldēšanas… Čels Sonens darīja tāpat, un kur tad tagad viņš ir?”

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...

     [+] [-]

, 2014-10-30 09:06, pirms 10 gadiem
mazliet aizkavējies raksts.