Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Jakobsens pēc punktiem atzīst Bernadau pārākumu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Jakobsens pēc punktiem atzīst Bernadau pārākumu
Aleksandrs Jakobsens (no kreisās) cīņā ar Eduardu bernadau
Foto: Bergen Kickboxing Klubb

Latvijā labi pazīstamais norvēģu vieglā svara MMA cīkstonis Aleksandrs Jakobsens vakarnakt savā dzimtenē aizvadīja kikboksa cīņu ar trīskārtējo WAKO pasaules čempionu kikboksā Eduardu Bernadau (Francija), kurā piedzīvoja zaudējumu pēc punktiem. Savu nākamo maču Jakobsens plāno aizvadīt Latvijā.

Divdesmit septiņus gadus vecajam Akleksandram Jakobsenam (5-1) tika atcelta Anglijā ieplānotais titula mačs pēc MMA noteikumiem par Eiropas čempiona titulu vieglajā svarā ar britu Keinu Mūsahu (7-1), tāpēc, lai nezaudētu cīņu praksi norvēģis izlēma aizvadīt kikboksa cīņu ar titulēto francūzi Eduardu Bernadau.

“Apzinājos, ka man būs jāpaveic brīnums, lai uzveiktu Barnadau pēc kikboksa noteikumiem, taču man bija nepieciešama cīņu prakse ar augsta līmeņa sportistu,” portālam Sportacentrs.com atklāja Jakobsens, kurš arī atzina, ka labprāt cīnītos pēc MMA noteikumiem, taču Norvēģijā šis sporta veids ir aizliegts.

Sportisti ringā aizvadīja visus atvēlētos piecus trīs minūšu raundus, pēc, kuriem sānu tiesneši ar vienbalsīgu lēmumu pēc punktiem uzvaru atdeva viesim no Francijas – Eduardam Bernadau.

“Pirmajos trijos raundos zaudēju. Teikšu tā – ar katru raundu paliku spēcīgāks. Ceturtais un piektais raunds bija mans, taču ar to bija par maz, lai uzvarētu,” atklāja Jakobsens.

Nākamo cīņu, šoreiz pēc sev ierastajiem MMA noteikumiem, norvēģis aizvadīs 12. novembrī Latvijā, Tukumā notiekošajā starptautiskajā cīņu šovā “FREON - Milžu cīņas 5”.

“Ļoti mīlu Latviju. Man par šo valsti ir tikai tās labākās atmiņas. Savulaik amatieru boksera karjeras laikā tur uzvarēju vairākos turnīros, kā arī Latvijā esmu jau aizvadījis trīs veiksmīgas MMA cīņas. Pagaidām vēl nezinu ar ko cīnīšos, taču ceru, ka drīzumā pasākuma organizatori man paziņos gaidāmā pretinieka vārdu.”