Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Zozuļa un Višņevskis nedēļas nogalē startēs Kuldīgā

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Zozuļa un Višņevskis nedēļas nogalē startēs Kuldīgā
Andrejs Zozuļa
Foto: Edgars Brazdauskis

Latvijas vieni no zināmākajiem MMA cīkstoņiem – bijušais IRO Eiropas pussmagā svara čempions Andrejs Zozuļa (11-14-0) un Baltijas vidējā svara čempions Valts Višņevskis (8-5-0) šo sestdien savā dzimtajā pilsētā Kuldīgā piedalīsies šovā „Here to Win”. Višņevskis cīnīsies ar Nikolaju Karpačovu (0-1-0), bet Zozuļa pēc K-1 noteikumiem dūres krustos ar lietuvieti Luku Ablažēviču.

Pirms 12. oktobrī gaidāmās titula cīņas par vakanto Eiropas čempiona jostu ar Nīderlandes čempionu Mičelu Adalenu (4-5-1), divdesmit piecus gadus vecais „TM fighting team” sportists Valts Višņevskis 31. augustā ieplānojis trīs raundu reitinga MMA cīņu ar divus metrus garo rīdzinieku Nikolaju Karpačovu.

Divdesmit četrus gadus vecā Karpačova pamatdisciplīna it kā ir kikbokss, taču kluba „Avantguarde” audzēknis aizvadījis arī vienu MMA cīņu. Viņa debija cīņās bez noteikumiem notika šā gada maijā Krievijā šova „EFC - Emperor Fighting Championship 3” ietvaros, kurā pirmajā raundā ar tehnisko nokautu piekāpās krievu cīkstonim Magomedam Magomedkerimovam (9-3-0).

Protams, Višņevska bilance MMA cīņās ir stipri labāka par Karpačova statistiku – viņš aizvadītajās trīspadsmit cīņās izcīnījis astoņas uzvaras, pie tam šobrīd viņš ir iekrājis piecu maču uzvaru sēriju.

Andrejs Zozuļa MMA cimdus nomainījis pret boksa cimdiem

Viens no Latvijas pieredzes bagātākajiem MMA cīkstoņiem Andrejs Zozuļa, kurš cīņās bez noteikumiem ir kopš 2004. gada, pērnā gada sākumā nopietni pievērsās kikboksam.

2012. gada sākumā Zozuļa triumfēja Igaunijas atklātajā kikboksa čempionātā, bet šā gada martā šovā „TM Fighting Grand Prix” viņam bija ieplānots K-1 mačs ar titulēto Staņislavu Makarenko, taču kuldīdznieka traumas dēļ šī cīņa tika pārcelta uz šā gada 14. oktobrī „Arēnā Rīga” notiekošo cīņu šovu „Klondaika Fight Arena”.

Kuldīgas cīņās gaidāmais pretinieks – Lietuvas amatieru kikboksa čempionāta uzvarētājs Lukas Ablažēvičus profesionālajā kikboksā ir stipri ilgāk kā Zozuļa, taču pēdējos viņš divos dueļos piekāpies vadošajiem Latvijas kikbokseriem Marekam Lavrinovičam un Jevgēņijam Aleksejevam. Domājams, ka Zozuļas – Ablažēviča cīņa būs visnotaļ interesants un aizraujošs mačs.

„Here To Win” cīņu pāri

DisciplīnaCīņu pāris
K-1Māris Didžus vs. Dzintars Seilis
K-1Jevgēņijs Zavackis vs. Semjons Nekazakovs
K-1Viesturs Višņevskis vs. Žans Barsukovs
K-1Igors Zabolotnijs vs. Antons Harlamovs
K-1Andrejs Zozuļa vs. Lukas Ablažēvičus (Lietuva)
MMARoberts Šenfelds vs. Vitālijs Meļņikovs
MMAEdgars Paučs vs. Vjačeslavs Beļajevs
MMAAtvars Armanovičs vs. Artūrs Lapiņš
MMAValts Višņevskis vs. Nikolajs Karpačovs
MMAKristaps Kerens vs. Didzis Verbickis
BokssMikus Kodols vs. Pāvels Suhlovs

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...