Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Džudists Ņikiforenko izslīd no olimpiskās kvalifikācijas zonas

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Džudists Ņikiforenko izslīd no olimpiskās kvalifikācijas zonas
Artūrs Ņikiforenko gūst traumu U23 EČ
Foto: eju.net

Latvijas džudists Artūrs Ņikiforenko (virs 100 kg) savainojuma dēļ nav startējis kopš novembra, līdz ar to olimpiskās atlases rangā viņš nupat ir izslīdējis no kvalifikācijas zonas un atrodas jau nedaudz zem svītras.

Ja olimpiskā kvalifikācija beigtos īsi pirms šī turnīra, tad pēc judobase.org aprēķiniem ceļazīmi uz Rio saņemtu tikai Londonas olimpisko spēļu dalībnieks Jevgeņijs Borodavko (līdz 100 kg). Ilgu laiku kvalifikācijas zonā atradās arī jaunākais Artūrs Ņikiforenko (virs 100 kg), taču olimpiskās kvalifikācijas rangā viņš slīd lejup, jo pēdējā laikā nestartē. U23 Eiropas čempionāta bronzas mača pēdējās sekundēs (16. novembrī) viņš guva ceļgala savainojumu.

Kā zināms, 2012. gada olimpiskajām spēlēm kvalificējās trīs Latvijas džudisti - Jevgeņijs Borodavko un Vladimirs Osnačs ceļazīmi izcīnīja ar rangu, bet Konstantīns Ovčiņņikovs ieguva kontinentālo kvotu. Vladimirs Osnačs olimpiskajās spēlēs gan nestartēja traumas dēļ.

2016. gada olimpisko spēļu atlases rangā Jevgeņijs Borodavko (līdz 100 kg) šobrīd atrodas 22. vietā, kas varbūt nav pārāk augsta pozīcija, taču punktu izteiksmē viņa handikaps ir visai liels. Artūrs Ņikiforenko (virs 100 kg) tur patlaban ieņem 39. vietu, līdz kontinentālajai kvotai viņam pietrūkst vien 13 punktu. Konstantīns Ovčiņņikovs (līdz 81 kg) pagaidām atrodas tālu zem svītras, 72. vieta un 75 punkti līdz kontinentālajai kvotai.

Jevgeņijs Borodavko, Konstantīns Ovčiņņikovs un Aigars Mīlenbergs šonedēļ startēs Zagrebas "Grand Prix".

Izmantotie resursi:
www.judobase.org
www.eju.net