Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Levins atsakās turpināt cīņu un zaudē GLORY titulu Markusam

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Levins atsakās turpināt cīņu un zaudē GLORY titulu Markusam
Artjoms Levins (no labās) cīņā ar Saimonu Markusu
Foto: glorykickboxing.com

Vakarnakt Čikāgā (ASV) notika trešā savstarpējā kikboksa cīņa starp GLORY vidējā svara čempionu krievu Artjomu Levinu un jamaikiešu izcelsmes kanādieti Saimonu Markusu. Rupju ringa tiesneša kļūdu dēļ, Levinam tika atņemti 3 punkti, un krievs atteicās turpināt cīņu, zaudējot savu čempiona titulu.

Pirmo reizi šā brīža pasaules vadošais vidējā svara kikbokseris Artjoms Levins ar Saimonu Markusu tikās pirms trim gadiem cīņā par vakanto “Lion Fight” pussmagā svara čempiona jostu. Toreiz līdzvērtīgā cīņā pēc punktiem uzvara tika atdota Markusam.

Otrreiz Levina ceļi ar jamaikieti krustojās pērnā gada novembrī, krievam esot GLORY čempiona statusā. Arī šis mačs noslēdzās ar tiesnešu lēmumu, taču atšķirībā no pirmās viņu savstarpējās cīņas, šeit tika fiksēts neizšķirts. Līdz ar to Artjoms Levins saglabāja savu čempiona statusu.

Taču Levina – Markusa triloģijas noslēdzošajā cīņā, kurā svarīgu lomu spēlēja ringa tiesnesis Als Vičgers, diskvalifikācijas dēļ par jauno GLORY vidējā svara čempionu tika kronēts Saimons Markuss.

Cīņas sākums nemaz neliecināja, ka šī kļūs par vienu no visu laiku skandalozākajām kikboksa cīņām. Divkauja iesākās diezgan agresīvā un aktīvā manierē, līdzīgi kā viņu cīņa 2015. gadā. Sportisti izdarīja daudz sitienu un strādāja uz ofensīvu. Vienā no epizodēm pirmajā raundā Markuss MMA manierē izmeta Levinu no ringa, bet ringa tiesnesis izdomāja krievam atskaitīt nokdaunu, līdz ar to Artjoms pēc tiesnešu pierakstiem pirmo raundu zaudēja ar punktu attiecību 10-8.

Arī otrajā raundā Vičgers turpināja improvizēt un Levinam noņēma vienu punktu par turēšanos klinčā, bet Markusam,kurš arī nereti izmantoja klinču, viņam pat netika veikts aizrādījums. Trešajā raundā krievam atkal tika noņemts punkts, par ko Levins bija nikns, atsakoties turpināt cīņu un krievs tika diskvalificēts.

Līdz ar to par jauno pasaules lielākās kikboksa organizācijas GLORY vidējā svara čempionu tika kronēts Saimons Markuss, kurš Levinam sarūpēja pirmo zaudējumu pēdējās piecpadsmit aizvadītajās cīņās.

Izmantotie resursi:
Bloody Elbow, for MMA and UFC news