Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Apstiprināta Gilberta Aivela un Marsio Kruza cīņa

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Apstiprināta Gilberta Aivela un Marsio Kruza cīņa
Gilberts Aivels
Foto: mmarocks.pl

Bijušais UFC smagā svara cīkstonis Gilberts Aivels (38-16-1) savu nākamo cīņu aizvadīs 2. novembrī Lasvegasā (ASV) šova „RFA 4 - Yvel vs. Cruz” ietvaros pret citu bijušo UFC sportistu Marsio Kruzu (7-3-0). Šis bijušajam smagsvaram Aivelam būs tikai trešais mačs pussmagajā svara divīzijā.

Skandalozais nīderlandiešu smagā svara cīkstonis Gilberts Aivels pēc PRIDE bankrota ilgi nevarēja atrast sev pastāvīgu mājvietu līdz 2010. gadā tas noslēdza līgumu ar UFC. Viņa debija pasaules vadošās organizācijas rindās bija gaužām neveiksmīga – viņš piekāpās toreiz mazpazīstamajam Junioram dos Santosam (16-1-0), bet tad sekoja zaudējumi pret Benu Rotvelu (32-8-0), kā arī Džonu Madsenu (7-1-0) un Aivela ceļi ar UFC šķīrās.

Nīderlandietim bija jāmeklē jauna darba vieta. Pēc vairāk kā gada ilgiem meklējumiem Gilberts pievienojās amerikāņu organizācijai RFA (Resurrection Fighting Alliance). Gilberts Aivels savā dzīvē nomainīja ne tikai darba devējus, bet arī svara kategorijas. Debijas dienā RFA sastāvā, viņš debitēja arī pussmagajā svarā. Izvēle pāriet uz vienu svara kategoriju zemāk bija veiksmīga – viņš pirmajā raundā uzveica Demianu Dantibo (4-2-0), savukārt nākamajā cīņā nīderlandietis pievarēja UFC veterānu Hjūstonu Aleksandru (13-8-0), kurš savā karjeras norietā ceļo no vienas organizācijas pie otras.

Novembrī pretī Aivelam stāsies brazīliešu sportists Marsio Kruzs, kurš ir interesants ar to, ka savu profesionālo karjeru uzsācis UFC. Debija UFC un vispār MMA sportistam notika 2005. gadā ar uzvaru pār Keigo Kuniharu (3-2-0)… tad sekoja uzvara pār bijušo UFC čempionu Frenku Miru (16-6-0). Taču veiksmīgo Kruza ieskrējienu 2006. gadā apstādināja Džefs Monsons (46-13-1). Tad brazīlietis piedzīvoja zaudējumu pret vēl vienu bijušo UFC smagā svara čempionu Andreju Arlovski (17-9-0) un bija spiests pamest UFC rindas.

Pēc aiziešanas no UFC brazīlietis cīņas laukumā redzēts maz, taču ik reizi, kad viņš parādījās, tas izcīnīja uzvaras. Pēdējos gados Kruzs uzveicis bijušo Strikeforce čempionu Rafaelu Kalvakanti (11-3-0), UFC veterānu Denu Kristisonu (20-7-0), bijušo PRIDE cīkstoni Čoi Mu-Bai (9-4-0), kā arī amerikāņu sportistus Tomiju Saueru (25-12-0) un Deividu Jostu (9-3-0). Tiesa pēdējā mačā, kuru Marsio Kruzs aizvadīja pērnā gada jūlijā, sportists piekāpās tagadējam UFC cīkstonim Gloveram Teikseiram (18-2-0), kuram „UFC 153” ietvaros būs jākrusto dūres ar nbijušo UFC pussmagā svara čempionu Kvintonu Džeksonu (32-10-0).

„RFA 4 - Yvel vs. Cruz” cīņu pāri (apstiprinātie)

Gilbert Yvel vs. Marcio Cruz
Tyson Griffin vs. Efrain Escudero

Izmantotie resursi:
UFC blog for UFC news, UFC rumors, fighter...
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...