Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

UFC čempions Džeksons “Bellator” atgriežas ar uzvaru pār Išī

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

UFC čempions Džeksons “Bellator” atgriežas ar uzvaru pār Išī
Kvintons Džeksons (no labās) cīņā ar Satoši Išī
Foto: sherdog.com

Bijušais MMA organizācijas UFC pussmagā svara čempions Kvintons Džeksons (37-11), lai izpildītu līgumsaistības ar bijušo darba devēju “Bellator” atgriezās viņu rindās un diezgan strīdīgā mačā ar dalītu tiesnešu lēmumu pēc punktiem uzveica japāni Satoši Išī (14-6-1).

Trīsdesmit astoņus gadus vecais Kvintons Džeksons, kurš ilgus gadus startēja zem UFC karoga, pasaules otrai lielākajai MMA organizācijai “Bellator” pievienojās 2013. gada novembrī. Šīs organizācijas rindās viņš aizvadīja trīs veiksmīgas cīņas, taču tad pēkšņi, lai arī viņam bija spēkā esošs līgums ar “Bellator”, atgriezās UFC rindās.

UFC Kvintons uzspēja aizvadīt tikai vienu maču, kurā pēc punktiem uzveica brazīlieti Fabio Maldonado (22-10), taču tiesvedības ceļā “Bellator” panāca, ka Džeksonam jāatgriežas viņu paspārnē un jāatstrādā līgums.

Kvintona atgriešanās “Bellator” cīņu būrī notika dienā, kad Latvijā svinēja Jāņus, 24. jūnijā, kurā viņš dūres krustoja ar 2008. gada Pekinas Olimpisko spēļu čempionu džudo Satoši Išī.

Teorētiski, cīņu laukumā tikās divi augstākā līmeņa MMA atlēti, taču cīņa nebija tāda, kāda tika gaidīta. Sportisti cīņu būrī aizvadīja visus trīs atvēlētos piecu minūšu raundus. Cīņa bija ļoti līdzvērtīga, un rezultāts vilka uz neizšķirtu, varbūt pat nedaudz labāks izskatījās Išī, taču sānu tiesneši ar dalītu lēmumu pēc punktiem uzvaru piešķīra Kvintonam Džeksonam.

Priekš Džeksona šī ir jau piektā uzvara pēc kārtas, savukārt Išī, kuram tā MMA sportista karjerā bija pirmā parādīšanās ASV, statistikā ierakstīts otrs zaudējums pēc kārtas.

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...