Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Nogalināts bijušais UFC cīkstonis Raiens Džimmo

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Nogalināts bijušais UFC cīkstonis Raiens Džimmo
Raiens Džimmo
Foto: ufc.com

Svētdienas vakarā Edmontonā, Kanādā kāds autovadītājs ar savu braucamo apzināti notriecis trīsdesmit četrus gadus veco bijušo kanādiešu MMA organizācijas MFC pussmagā svara čempionu Raienu Džimmo (19-5), kurš vēlāk slimnīcā no gūtajām traumām miris.

Vadoties pēc “CBC news” izplatītās informācijas, Raiens Džimmo bija iesaistīts kādā konfliktā, kurš izcēlās sporta bāra “H2O Lounge” stāvlaukumā (Edmontonā, Kanādā). Džimmo esot izkāpis no sava auto un piegājis pie cita spēkrata.

Pēc sarunas ar otras automašīnas vadītāju, Raiens esot devies atpakaļ uz savu braucamo, taču tajā brīdī šis autovadītājs notrieca MMA cīkstoni un uzreiz pameta notikuma vietu. Aizdomās par slepkavību tiek meklēti divi vīrieši, kuri pārvietojās tumšā pikapā. Viņi ir izsludināti meklēšanā.

Raiens Džimmo savu MMA sportista karjeru uzsāka 2007. gadā, ar zaudēju cīņā pret kanādiešu amerikāņu futbola spēlētāju Ādamu Braidvūdu (1-0). Pēc šīs sakāves kanādietis uzkrāja sešpadsmit cīņu uzvaru sēriju, un, būdams MFC čempiona statusā, parakstīja līgumu ar pasaules ietekmīgāko MMA organizāciju UFC.

UFC rindās Džimmo aizvadīja septiņas cīņas, no kurām trijās izcīnīja uzvaru. Pēdējo MMA maču savā karjerā kanādietis aizvadīja pērnā gada maijā, piekāpjoties brazīlieša Fransimara Baroso (18-5) priekšā. Pēc šīs sakāves, kas Raienam jau bija trešā pēc kārtas, UFC izlēma lauzt darba attiecības ar kanādiešu MMA cīkstoni.

Jāpiezīmē, ka 2016. gads cīņas sportā iesācies diezgan traģisks – šogad februārī mūžībā aizgāja bijušais UFC smagā svara čempions Kevins Randlemans (17-16), maijā tika apglabāts MMA cīkstonis Džordans Pārsons (12-2), bet šomēnes pasaule atvadījās no slavenā boksera/MMA sportista Kevina “Kimbo Slaisa” Fergusona (MMA: 5-2, Bokss: 7-0, 6 KO), cita MMA cīkstoņa Ivana Koula (2-3), boksa leģendas Muhameda Ali (56-5, 37 KO), kā arī jau pieminētā Raiena Džimmo....

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...