Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Džonss uzvar Teikseiru un septīto reizi nosargā savu UFC čempiona titulu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Džonss uzvar Teikseiru un septīto reizi nosargā savu UFC čempiona titulu
Džons Džonss (no labās) cīņā ar Gloveru Teikseiru
Foto: sherdog.com

Stundu atpakaļ Baltimorā (ASV) amerikāņu MMA cīkstonis Džons Džonss (20-1-0) kārtējo reizi pierādīja, ka ir pasaules labākais pussmagā svara cīkstonis, piecu raundu cīņā pēc punktiem sakaujot Gloveru Teikseru (22-3-0), nosargājot savu UFC pussmagā svara čempiona titulu jau septīto reizi pēc kārtas.

Divdesmit sešus gadus vecais Džons Džonss par UFC pussmagā svara čempionu tika kronēts 2011. gada augustā, no troņa gāžot Maurisio Rua (22-9-0). Tad sekoja veiksmīgas titula aizstāvības cīņas pret Kvintonu Džeksonu (34-11-0), Lioto Mačidu (21-4-0), Rašadu Evansu (21-3-1), Vitoru Belfortu (24-10-0), Čelu Sonenu (28-14-1) un Aleksandru Gustafsonu (16-2-0).

Cīņa ar brazīliešu atlētu Gloveru Teikseiru priekš amerikāņa bija septītā titula aizstāvības cīņa karjerā.
Divkauja iesākās visai gausi gan viena, gan otra sportista izpildījumā, taču nedaudz aktīvāks un taktiskāks bija čempions. Trešā raunda izskaņā Džonss panāca pretinieka aizsardzībā lūzumu, pārsitot Gloveram uzaci.

Neskatoties uz nopietno pušumu virs labās acs, ringa tiesnesis brazīlietim ļāva turpināt maču. Ar katru sekundi Džonss nostiprināja savas pozīcijas, piespiežot pretinieku pie būra žoga un presējot to. Pēc ceturtās piecminūtes Glovers izskatījās vēl šausmīgāk – viņa pārsistajai uzacij klāt nāca arī pārsists deguns.

Arī piektajā raundā pilnīga dominance piederēja Džona Džonsa rokās un viņš arī pēc visiem aizvadītajiem atvēlētajiem raundiem ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu izcīnīja uzvaru un kārtējo reizi nosargāja savu UFC pussmagā svara čempiona titulu.

„Viņš trāpīja man pa plecu, vajadzēs to pārbaudīt. Un, iespējams, man ir lauzta riba,” pēc cīņas sūdzējās Teikseira.

„Džonss ir ļoti spēcīgs. Viņš spēja uzņemt manu stiprākos sitienus, bet turpināja iet uz priekšu. Viņš ir īsts čempions!”

„UFC 172 - Jones vs. Teixeira” cīņu rezultāti:

Nr.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaundsLaiks
1.Jon JonesGlover Teixeiradecision (unanimous)35:00
2.Anthony JohnsonPhil Davisdecision (unanimous)35:00
3.Luke RockholdTim Boetschsubmission (kimura)12:08
4.Jim MillerYancy Medeirossubmission (guillotine choke)13:18
5.Max HollowayAndre Filisubmission (guillotine choke)33:39
6.Joseph BenavidezTimothy Elliottsubmission (guillotine choke)14:08
7.Takanori GomiIsaac Vallie-Flaggdecision (unanimous)35:00
8.Bethe CorreiaJessamyn Dukedecision (unanimous)35:00
9.Danny CastilloCharlie BrennemanKO (punch)20:21
10.Chris BealPatrick WilliamsKO (flying knee)21:51

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...

     [+] [-]

, 2014-04-27 10:39, pirms 10 gadiem
Pati main cina nebija no interesantakajam, taa brutali noslanija, parejas bija vairak ko redzeet.

Tas kaa Chris Beal ielidoja ar celi bus gada KO.

     [+] [-]

, 2014-04-29 23:02, pirms 10 gadiem
Man jau tā likās kad nekas nesanāks no šī Glover Teixeira, izaicinājuma....
Alexander Gustafsson remačs būs tas kas beidzot liks LHW karaļa tronim nodrebēt...

     [+] [-]

, 2014-04-30 00:24, pirms 10 gadiem
Gustafssons ne tikai liks nodrebeet karala tronim,bet arii klus par jauno pusmaga svara cempionu

     [+] [-]

, 2014-04-30 15:01, pirms 10 gadiem
Andalons rakstīja: Gustafssons ne tikai liks nodrebeet karala tronim,bet arii klus par jauno pusmaga svara cempionu
Hallo! kāds vēl Gustaffsons.. nezinu, kuri pamuļ** pirmoreiz saskatīja viņa uzvaru.. Jones vienkārši viņu neņēma nopietni.. nākamreiz tā vairs nenotiks!
Vienīgā intriga var saglabāties pie tādiem apstākļiem, ja cīņa notiek Zviedrijā, pretējā gadījumā pat nebūs jēga skatīties..

P.S. vienīgais pretendents ir DC .. par pārējiem var droši aizmirst!

     [+] [-]

, 2014-04-30 20:17, pirms 10 gadiem
kr1sha rakstīja: Hallo! kāds vēl Gustaffsons.. nezinu, kuri pamuļ** pirmoreiz saskatīja viņa uzvaru.. Jones vienkārši viņu neņēma nopietni.. nākamreiz tā vairs nenotiks!
Vienīgā intriga var saglabāties pie tādiem apstākļiem, ja cīņa notiek Zviedrijā, pretējā gadījumā pat nebūs jēga skatīties..


P.S. vienīgais pretendents ir DC .. par pārējiem var droši aizmirst!
Nenoraksti vis Gustafsonu par ātru...
Varbut vins nenema vinju pilnā nopietniba,bet lielākais Džonsa trupmis ir un paliek reach....dēļ tā viņš salīdzinosi aktivi dominē,un DC nav tāda reach..šādus pašus vārdus teica ari kad Dzons cinijas pret Rashad Evans un redz kas beigās sanāca...cīņa vienos vārtos..
Protams ka DC ir nopietns pretinieks jaa,bet nemazak nopietns ir Gustaffsons,un tagad kad Entonijs Džonsons parādijies pie apvāršņa lietas var būtiski mainities attieciba uz titula pretendentiem.

     [+] [-]

, 2014-05-09 17:21, pirms 10 gadiem
Nu pret Gustavsonu pierādijās ka ar līdzīgu reach Džonss nav nemaz tik neņemams,tā ka zviedrs,es domāju,arī otreiz smagi iesālīs Džona seju,bet vai vinnēs...Bet nu par DC runājot,labs jau viņš ir,tikai es pret Džonsu viņam variantus neredzu,neko vairāk kā Texeira viņš viņam nenodarīs.

     [+] [-]

, 2014-05-13 23:12, pirms 10 gadiem
Man liekas, Gustiņš būtu paņēmis, ja nebūtu tik negatavs "kardiovaskulārā sagatavotībā". Tur arī Džonss dabūja paspīdēt, jo Aleksis tur vilkās. Tā kā šo muldēšanu gan nesaprotu, ka nekā nebija.

Tešēra gan sākumā šķita pat diezgan spējīgs, vienīgi pēc tās jocīgas rokas izmezģīšanas nekas vairs negāja. Man tas jocīgākais šķita viņa ļoti šaurais arsenāls. Tikai sitieni ar dūrēm palielam, klinčā nevienu elkoni neatceros viņu sviežam! Kaut kādi neveikli āķi. Nav tā, ka domāju, ka baigās izredzes, bet šito es galīgi nesapratu.

DC ir ļoti labs, bet nu.. neredzu neko tādu pret Džonsu.