Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Baltkrievijas MMA izlase sakauj latviešus, Mikalauskas kļūst par Latvijas čempionu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Baltkrievijas MMA izlase sakauj latviešus, Mikalauskas kļūst par Latvijas čempionu
Jaunais Latvijas MMA čempions Valērijs Mikalauskas (no kreisās) kopā ar savu brāli treneri Rolandu Mikalausku.
Foto: goldenglory.lv

Vakarnakt naktsklubā „Godvil” notika komandu cīņu šovs „Riga Challenge”, kurā Baltkrievijas MMA izlase ar rezultātu 5:2 sakāva Latvijas valstsvienību. Savukārt četru vīru MMA turnīrā cīņā par Latvijas pusvidējā svara čempiona titulu uzvaru izcīnīja Valērijs Mikalauskas (7-2-0).

Latvijas komandai sakāve cīņā ar baltkrieviem

Katru komandu pārstāvēja seši sportisti. Latvijas izlases sastāvā tika iekļauti Vjačeslavs Skreivers (0-2-1), Raimonds Kozlovskis (0-3-0) Nikolajs Karpačovs (0-5-0), Jānis Osipenko (2-3-0), Roberts Šenfelds (4-1-0) un Andrejs Zozuļa (11-16-0).

Savukārt mūsu sportistiem pretī stājās Baltkrievijas komanda, kuras krāsas pārstāvēja Pāvels Siņica (0-0-1), Aleksejs Repalovs (7-6-0), Aleksejs Osmalovskis (0-1-1), Julians Borisovs (2-3-0), Vjačeslavs Vasiļevskis (2-1-0) un Aleksandrs Litošeks (4-2-0).

Komandu cīņas iesākās visai cerīgi, jo pirmajā savstarpējā duelī, kurā ar spēkiem mērojās Skreivers ar Siņicu, mačā tika fiksēts neizšķirts un katrs sportists savai komandai nopelnīja pa punktam, taču vēlāk sekoja četri zaudējumi. Vienīgo uzvaru Latvijas vienības labā izdevās izcīnīt kuldīdzniekam Robertam Šenfeldam, kurš pirmajā raundā ar sāpju paņēmienu uzvarēja Aleksandru Osmalovski.

Punktu attiecību uzlabot neizdevās pat titulētākajam mūsu komandas sportistam, bijušajam IRO Eiropas čempionam Andrejam Zozuļam, kurš dūres krustoja ar Aleksandru Litošeku, ar kuru kuldīdznieks pirms mēneša cīnījās Krievijā.

Diemžēl situācija atkārtojās un, lai arī Zozuļa pretinieku nobombardēja ar daudziem sitieniem, arī šoreiz latvietis piekāpās baltkrieva priekšā un kopējais rezultāts bija 5:2 Baltkrievijas komandas labā.

Mikalauskas savām trofejām pievieno Latvijas čempiona titulu

Cīņu šova „Riga Challenge” notika arī četru vīru turnīrs pēc MMA noteikumiem, kuri cīnījās par Krievijas MMA organizācijas S-70 Latvijas pusvidējā svara (-77 kg) čempiona titulu. Šajā turnīrā piedalījās Valērijs Mikalauskas (7-2-0), Aleksejs Povulāns (5-6-0), Didzis Verbickis (2-3-0) un Āris Kažis (1-2-0).

Pirmajā pusfināla pārī dūres krustoja patreizējais LPF (Latvijas Pankrationa Federācijas) Latvijas čempions pusvidējā svarā Aleksejs Povulāns ar kādreizējo šīs paša titula pretendentu Didzi Verbicki. Cīņa ritēja punkts punktā un, lai noteiktu uzvarētāju tiesnešiem bija nepieciešams piešķirt papildus raundu. Arī ekstra raundā sportisti līdzvērtīgi cīnījās, taču raunda izskaņā Povulāns pieļāva kļūdu un uzķērās uz žņaugšanas paņēmienu. Uzvaru un vietu finālā nopelnīja valmierietis Verbickis.

Otrajā pusfināla pārī par vietu finālā sacentās krievu organizācijas Fight Night Eiropas čempions vieglajā svarā Valērijs Mikalauskas ar Āri Kaži. Kā jau pirms cīņas varēja prognozēt – ātru uzvaru izcīnīja Mikalauskas, kuru finālā gaidīja mačs ar Verbicki.

Saliekot visus svara kausus kopā – pieredzi un statistiku, pirms cīņas likās, ka priekš Valērija arī fināla mačs būs kā viegla pastaiga. Bet te tev nu bija… Didzis kārtējo reizi pierādīja savu sīkstumu, sagādājot ne mazums neērtību priekš Valērija. Pēc atvēlētajiem diviem piecu minūšu raundiem sānu tiesneši nespēja noteikt uzvarētāju un bija spiesti piešķirt papildus raundu, kurā tomēr dominēja Valērijs Mikalauskas un izcīnīja uzvaru, īpašumā iegūstost Latvijas pusvidējā svara čempiona titulu.

Jāatzīmē, ka Mikalauskas šim turnīram tika pieteikts tikai dažas dienas pirms pasākuma, jo pretinieka traumas dēļ atcēlās 10. maijā „Arēnā Rīga” viņam ieplānotā cīņa par Baltijas čempiona titulu ar lietuvieti Vaidu Valanču (12-9-2). Lai sportistam nebūtu jāsēž bez darba, viņš bez ilgas vilcināšanās piekrita dalībai šai turnīrā.

Gorlovs viegli uzveic Baltkrievijas čempionu

Šajā pasākumā notika arī viena cīņa pēc K-1 noteikumiem. Cīņu būrī iepriecināt vietējos sporta fanus kāpa Latvijas labākais šā brīža pirmā smagā svara kikbokseris, Eiropas un Latvijas čempiona titulu turētājs Artūrs Gorlovs, kurš ar spēkiem mērojās ar trīskārtējo Baltkrievijas K-1 čempionu Vladislavu Kozlovski.

Kā jau ierasts Gorlova cīņās, viņš bez liekas aktivitātes ļauj nedaudz izpausties saviem pretiniekiem un tad ar spēcīgu sitienu sēriju nogādā viņus nokautā. Arī šī cīņa notika pēc līdzīga scenārija. Pieredzes bagātais baltkrievu sportists ar rokas sitieniem centās pārsteigt Latvijas pārstāvi, taču gandrīz visi sitieni gāja secen vai Artūra uzliktajā blokā. Principā Kozlovskis darīja visu, ko ļāva Gorlovs…

Pirmā raunda izskaņā latvietim apnikās baltkrieva māžošanās un viņš ar četru sitienu sēriju – diviem grieztajiem spērieniem ar kāju un diviem sitieniem ar roku korpusā nogādāja Vladislavu uz ringa dēļiem. Baltkrievs desmit sekunžu laikā nespēja atelpoties un viņam tika ieskaitīts zaudējums ar nokautu.

Eiropas un Latvijas čempiona jostu turētājs Artūrs Gorlovs tika kronēts par jauno Baltijas K-1 čempionu, kas nozīmē, ka pilnai laimei kikbokserim trūkst tikai pasaules čempiona tituls.

„Riga Challenge” rezultāti:

Latvija VS Baltkrievija

DisciplīnaUzvarētājsZaudētājsMetodeRaunds
MMAVjačelavs SkreiversPāvels Siņica (Baltkrievija)DRAW2
MMAAleksejs Repalovs (Baltkrievija)Nikolajs KarpačovsSubmission (Kimura)2
MMARoberts ŠenfeldsAleksejs Osmalovskis (Baltkrievija)Submission (Heel huck)1
MMAJulians Borisovs (Baltkrievija)Jānis OsipenkoSubmission (Guillotine Choke)1
MMAVjačeslavs Vasiļevskis (Baltkrievija)Raimonds KozlovskisTKO (Referee soppage)2
MMAIgors Litošeks (Baltkrievija)Andrejs ZozuļaSubmission (armbar)2

„Latvian welterweight Grand Prix” turnīrs

UzvarētājsZaudētājsMetodeRaunds
PusfinālsDidzis VerbickisAleksejs PovulānsSubmission (Triangle Choke)3
PusfinālsValērijs MikalauskasĀris KažisSubmission (Triangle Choke)1
FinālsValērijs MikalauskasDidzis VerbickisDecision3

Reitinga cīņas

DisciplīnaUzvarētājsZaudētājsMetodeRaunds
K-1Artūrs GorlovsVladislavs Kozlovskis (Baltkrievija)KO (Punch)1
MMAEduards GerasimovsVjačeslavs BeļajevsKO (Flying knee)2

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...