Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Arī Verdumam trauma, cīņa ar Miočiču atcelta

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Arī Verdumam trauma, cīņa ar Miočiču atcelta
Fabrisio Verdums
Foto: mmabay.co.uk

Dienu pēc tam, kad meksikānis Keins Velaskess (13-2) paziņoja par treniņos gūtu savainojumu, traumu guvis arī UFC smagā svara čempions Fabrisio Verdums (20-5-1), līdz ar to 6. februārī ieplānotā cīņa ar Velaskesa aizvietotāju Stipi Miočiču (14-2) atcelta.

Kā jau vakar ziņojām, treniņos muguras savainojumu guva bijušais UFC čempions Keins Velaskess, sakarā ar ko tika atcelta viņa revanša cīņa ar pašreizējo UFC smagā svara čempionu Fabrisio Verdumu, kurai vajadzēja notikt šo sestdien cīņu šovā “UFC 196”.

Lai Verdums šajā pasākumā nepaliktu bez cīņas, aizvietot savainoto Velaskesu piekrita horvātu izcelsmes amerikāņu cīkstonis Stipe Miočičs, kurš savā pēdējā divkaujā uzveica citu bijušo UFC smagā svara čempionu baltkrievu Anderju Arlovski (25-11).

Diemžēl Miočiča prieki bija īsi, jo šodien par atteikšanos no cīņas paziņoja Verdums, kurš apgalvo, ka, jau ilgāku laiku mokoties ar kājas savainojumu, bet vēl nesen guvis muguras traumu.

“Man bija traumēta pēda, līdz ar to divas nedēļas trenējos, neizmantojot sitienus ar kājām. Neskatoties uz savainojumu, es jebkurā gadījumā cīnītos ar Keinu, jo pirms iepriekšējā cīņas ar viņu man bija līdzīga trauma, taču piektdien es satraumēju arī muguru,” ārzemju masu medijiem skaidroja Fabrisio Verdums.

“Devos pie ārsta un mēģināju turpināt treniņu procesu, bet tik un tā nespēju sparingot tā kā vajadzētu, tāpēc izlēmu necīnīties, jo neesmu 100 % formā.”

UFC čempions apgalvo, ka viņš cīņai ar Velaskesu vai Miočiču būs gatavs pēc diviem trim mēnešiem. Viņam vajadzīgs iziet ārstēšanās kursu un pienācīgi sagatavoties, lai pilnībā būtu gatavs.

“Tas man prasīja daudz laika, līdz kļuvu par čempionu, tāpēc es netaisos to visu pazaudēt, jo neesmu simtprocentīgi gatavs. Šobrīd man jādomā par visu. Es vairs nevaru rīkoties kā divdesmitgadīgs jaunietis. Viss ir mainījies, man jau 38, un es jūtu, ka šobrīd izdzīvoju savas karjeras labākos momentus. Nevaru riskēt ar karjeru dēļ sava lepnuma.”

Šobrīd nav skaidra Stipes Miočiča liktenis. Pastāv divi varianti: pirmais, UFC vadība viņam šajā šovā piemeklēs citu pretinieku, un viņš aizvadīs parastu reitinga maču, vai arī viņš gaidīs, kamēr piedāvās cīņu par titulu, kas nepienāks nemaz tik drīz. Protams, ir arī vēl trešais variants – organizācijas kā kompensāciju Miočičam varētu piedāvāt cīņu par pagaidu UFC smagā svara čempiona jostu.... Bet tie ir tikai minējumi. Domāju, ka drīzumā mēs uzzināsim atbildi uz šo jautājumu.

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...