Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Aleksandrs Čižovs Ukrainā izcīna pasaules čempiona titulu MMA

Andris Liepa
Andris Liepa

Aleksandrs Čižovs Ukrainā izcīna pasaules čempiona titulu MMA
Aleksandrs Čižovs (centrā) pēc cīņas kopā ar treneriem Andreju Maslovu un Igoru Mesmeru
Foto: Pāvels Saharevskis

Latvijas MMA cīkstonis Aleksandrs Čižovs (9-1) sestdienas vakarā Ukrainas galvaspilsētā Kijevā cīņu šova “WWFC 20” ietvaros pirmajā raundā nokautēja vietējo sportistu Vitāliju Stojanu (8-5), kļūstot par jauno WWFC pasaules čempionu vieglajā svarā.

Divdesmit trīs gadus vecais Čižovs, kurš šai divkaujai gatavojās Zviedrijā kopā ar vairākiem pašreizējiem UFC cīkstoņiem, neatstāja nekādas cerības Stojanam. Latvijas cīkstonis jau pirmajā raundā parādīja, kurš ir īstais ringa saimnieks.

Cīņa beidzās jau pirmā raunda vidus daļā, kad pēc izlaista sitiena Vitālijs Stojans atradās uz ringa dēļiem.
Aleksandrs Čižovs tika kronēts par jauno vadošās Ukrainas MMA organizācijas “World Warriors Fighting Championships” (WWFC) vieglā svara (-70kg) čempionu.

Čižovs pēc uzvarētās cīņas atklāja masu medijiem, ka “tas ir tikai sākums un viņš ir gatavs cīnīties ar jebkura kalibra un līmeņa oponentu”, protams, ja viņam tāda iespēja tiks dota.

Aleksandrs, kurš nekad nav slēpis, ka viņa galvenais mērķis sportā ir nonākšana UFC, drīzumā jau atkal gatavs kāpt cīņu būrī un aizstāvēt tikko izcīnīto titulu, jo tikai regulāri cīnoties ar laba līmeņa pretiniekiem viņš var nonākt UFC vadības redzeslokā.

Šajā pašā cīņu pasākumā Ukrainā cīņu būrī bija redzams cits Latvijas MMA sportists Artūrs Ozoliņš (4-3). Artūrs šajā pasākumā dūres krustoja ar Aidaru Abdulrahmanu (5-4-3) no Afganistānas. Mačs tika apstādinās trešajā raundā un par uzvarētāju ar tehnisko nokautu tika paziņots A. Ozoliņš.

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...