Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Noslēgušās karatē finālsacīkstes "Latvia Grand Prix 2011"

Jānis Celmiņš

Noslēgušās karatē finālsacīkstes "Latvia Grand Prix 2011"
Foto: Latvijas Karatē federācija

Vakar „Arēnā Rīga” noslēdzās karatē sacensības „Latvia Grand Prix 2011”, kurās par balvām cīnījās vairāk nekā 200 sportisti no 14 pasaules valstīm.

„Šodien Arēnā Rīga varējām pārliecināties, ka karatē ir ļoti populārs sporta veids gan jauniešu, gan pieaugušo vidū: gada vērienīgākajās starptautiskajās karatē sacīkstēs Latvia Grand Prix 2011 par balvām cīnījās vairāk nekā 200 sportisti no 14 pasaules valstīm. Skatītāji ar sajūsmu uzņēma Dmirtja Gračova (Baltkrievija) (divu bronzas medaļu ieguvējs Pasaules Karatē čempionātos) un Michael Georgios Tzanos (Grieķija) (2009. gada Pasaules spēļu uzvarētājs, 2007. gadā Pasaules karatē čempionāta 3.vietas ieguvējs. Eiropas karatē čempionātos ieguvis 7 medaļas: 1 zelta, 4 sudraba un 2 bronzas medaļas) finālcīņu visprestižākajā Absolūtā kumite kategorijā par Absolūtā čempiona titulu, kurā uzvarēja Dmirtjs Gračovs (Baltkrievija), pierādot, ka karatē ir sporta veids, kas ne tikai attīsta veiklību un sportisko formu, bet intelektuālu personību kopumā. Absolūtā kumite kategorijā bronzas medaļu ieguva Latvijas pārstāvis Ruslans Sadikovs,” saka Arnis Šauriņš, Latvijas Karatē federācijas ģenerālsekretārs. A.Šauriņš piebilst, ka sākt trenēties karatē nekad nav par vēlu, uzsverot, ka daudzi pusmūža vīrieši sāk treniņus, lai nostiprinātu fizisko formu, bet dāmas iemācās pašaizsardzību, lai tumšās ielās justos drošāk.

Rezultāti:

Sacensību vakara svinīgajā daļu atklāja Japānas vēstniecības Latvijā vadītāja vietnieks Takeši Išii (Mr. Takeshi Ishii) kungs, kurš savā runā sacīja: „Es pateicos Latvijas Karatē Federācijai par izrādīto lielo godu atklāt šīs sacensības. Man ir patīkami, ka karatē ir tik ļoti populārs Latvijā. Karatē nodarbības norūda cilvēka garu un to disciplinē, kas savukārt noved pie personības harmoniskas attīstības.”

Savas runas nobeigumā Takeši Išii kungs pasniedza Pasaules Karatē Federācijas (World Karate Federation) izsniegto sertifikātu Latvijas Karatē Federācijas galvenajam trenerim Maksimam Ivančikovam par 4 Dana piešķiršanu un Latvijas Karatē Federācijas prezidentam Leonīdam Vasiļjevam par 7 Dana piešķiršanu.

Pateicoties Japānas vēstniecībai Latvijā par starptautiskā karatē čempionāta Latvia Grand Prix 2011 atbalstu Latvijas Karatē Federācijas ģenerālsekretārs Arnis Šauriņš pasniedza Takeši Išii kungam piemiņas medaļu.

Latvijas karatē federācijas 26 klubos bērnu, jauniešu un pieaugušo grupās dažādos Latvijas novados nodarbojas vairāk nekā trīs tūkstoši cilvēku. Latvijas karatē federācija lepojas ar to, ka ar savu treneru darbu spēj uzmundrināt un atbalstīt Latvijas jaunatni garīgi un fiziski pilnveidot sevi un ka federācijas treneri atrod aizvien jaunas mācīšanas metodes un līdzekļus, kas palīdz cilvēkiem mācīties dzīvot savu dzīvi maksimāli fiziski un garīgi aktīvi savā un sabiedrības labā – saka A.Šauriņš.

Informāciju sagatavoja:
Arnis Šauriņš
Latvijas Karatē Federācijas
ģenerālsekretārs