Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Filipovičs sakauj Išī un tiek kronēts par IGF čempionu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Filipovičs sakauj Išī un tiek kronēts par IGF čempionu
Mirko Filipovičs
Foto: sherdog.com

Pazīstamais horvātu cīņu sporta vecmeistars Mirko „Krokops” Filipovičs (29-11-2) Japānā notiekošajā cīņu šovā „Inoki Genome Fight 2” MMA cīņā otrajā raundā ar tehnisko nokautu sakāva 2008. gada Pekinas Olimpisko spēļu džudo čempionu Satoši Išī (12-3-1), kļūstot par jauno IGF smagā svara čempionu.

Divdesmit septiņus gadus vecais Satoši Išī, kurš par IGF smagā svara čempionu kļuva pērnā gada izskaņā sakaujot cīņas sporta veterānu Kazujuki Fudžitu (15-10-0), lai kāptu reitingos cīnās tikai ar „pensijas” vecuma MMA zvaigznēm, kuru labākie gadi sen ir aiz muguras.

Starp bijušā džudista „upuriem” ir tādu cīņas sporta zvaigžņu vārdi kā Pedro Rizo (19-11-0), Tims Silvia (31-10-0), Šons Makkorkls (17-6-0), Kerijs Šals (23-13-0), Džefs Monsons (49-17-1), Filips de Frī (10-4-0), Žeroms Le Banērs (4-2-1) u.c.

Pienākusi kārta bija arī prestižā kikboksa turnīra „K-1 World Grand Prix 2012” uzvarētājam Mirko Filipovičam, kurš savulaik cīnījies arī zem prestižo MMA organizāciju UFC un PRIDE karogiem.

Diemžēl, bet priekš Išī horvāts bija rieksts par cietu ko pārkost. Lai arī japānis ringā izskatījās nedaudz pārliecinošāks kā Krokops, Satoši vienā no cīņas epizodēm izlaida spēcīgu sitienu un viņam tika pārsista piere.

Pēc vairākām piespiedu pauzēm, kas bija saistītas ar Satošī Išī asiņojošo brūci, otrā raunda vidusdaļā ārsts tomēr pieņēma lēmumu neļaut sportistam turpināt cīņu, līdz ar to uzvaru pietiesājot Mirko Filipovičam, kurš tika kronēts par jauno IGF smagā svara čempionu.

Išī šis bija pirmais zaudējums kopš 2012. gada februāra un viņam pateicoties šai sakāvei tika pārrauta astoņu cīņu uzvaru sērija. Nākamo MMA maču Satoši ieplānojis aizvadīt 11. novembrī Ķīnā cīņu šova „M-1 Global - M-1 Challenge in China” ietvaros. Tiesa, pagaidām nav zināms viņa gaidāmā pretinieka vārds.

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...