Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Dos Anjos pārsteidz visus, nokautējot Hendersonu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Dos Anjos pārsteidz visus, nokautējot Hendersonu
Rafaels dos Anjos
Foto: sherdog.com

Iespējams, nozīmīgāko uzvaru savā karjerā izcīnījis brazīliešu cīkstonis Rafaels dos Anjos (22-7-0), kurš cīņu šova „UFC Fight Night 49” vakara galvenajā mačā pirmajā raundā nokautēja bijušo UFC un WEC vieglā svara čempionu Bensonu Hendersonu (21-4-0).

Trīsdesmit gadus vecais bijušais UFC vieglā svara čempions Bensons Hendersons, kuru pirms gada no troņa gāza Entonijs Petis (17-2-0) veiksmīgi bija uzsācis ceļu pretī titula atgūšanai līdz viņam pretī stājās sīkstais Rafaels dos Anjos…

Cīņu visai agresīvi iesāka Dos Anjos, kurš par favorītu izlikto Hendersonu bombardēja ar spēcīgu sitienu sērijām. Tiesa, arī bija Benam momenti, lai nokautētu savu oponentu, taču viņš neizmantoja savas iespējas.

Pirmā raunda otrās minūtes sākumā Hendersons izlaida spēcīgu sitienu ar roku, pēc kā sekoja spēriens ar celi un bijušais čempions atradās uz ringa dēļiem. Taču Bensons neapjuka un tūdaļ tika uz kājām, taču tad izlaida vēl vienu spēcīgu sitienu un cīņa bija galā.

„Es nevienā cīņā neesmu bijis favorīts,” pēc teica Rafaels dos Anjos, kurš par šo uzvaru ar nokautu saņēma naudas prēmiju par labāko izpildījumu 50, 000 ASV dolāru apmērā.

„Domāju, ka es sevi esmu pierādījis. Bensons Hendersons ir dižs čempions un es viņu ļoti cienu, taču tagad pienācis mans laiks.”

Nelāgas dienas pienākušas priekš kādreizējā vieglā svara reitingu valdnieka Bena Hendersona, kuram šis zaudējums pārtrauca divu cīņu uzvaru sēriju un krietni sarežģījis ceļu pretī UFC titulam.

„Kā ir, tā ir. Dzīvē ir kāpumi un kritumi. Sliktais jāpieņem tāpat kā labais un jāturpina iet tālāk,” pēc sāpīgā zaudējuma izteicās Hendersons.

„UFC Fight Night 49” rezultāti:

Nr.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaundsLaiks
1.Rafael dos AnjosBenson HendersonKO (punches)12:31
2.Jordan MeinMike PyleTKO (punches)11:12
3.Thales LeitesFrancis CarmontKO (punches)20:20
4.Max HollowayClay CollardTKO (punches)33:47
5.James VickValmir Lazarodecision (unanimous)35:00
6.Chas SkellyTom Niinimakisubmission (rear-naked choke)12:35
7.Neil MagnyAlex Garciadecision (unanimous)35:00
8.Beneil DariushTony Martinsubmission (arm-triangle choke)
9.Matt HobarAaron Phillipsdecision (unanimous)35:00
10.Ben SaundersChris Heatherlysubmission (omoplata)12:18
11.Wilson ReisJoby Sanchezdecision (unanimous)35:00

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...