Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Pols Buentello uzveic UFC cīkstoni Džeimsu Maksvīniju

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Pols Buentello uzveic UFC cīkstoni Džeimsu Maksvīniju
Pols Buentello
Foto: sherdog.com

Bijušais organizāciju UFC un Strikeforce smagā svara čempionu titulu pretendents Pols Buentello (33-15-0) veiksmīgi debitējis ne tikai savas jaunās darba vietas Legacy FC rindās, bet arī pussmagajā svarā, otrajā raundā ar tehnisko nokautu uzveicot bijušo UFC cīkstoni, britu atlētu Džeismu Maksvīniju (11-11-0).

Bija paredzēts, ka trīsdesmit deviņus gadus vecais Pols Buentello šovā „LFC 22 - Legacy Fighting Championship 22” cīnīsies ar trīsdesmit gadus veco bijušo Bellator cīkstoni Markusu Sursu (12-9-0), taču Teksasas lincencēšanas departaments neizsniedza Sursam licenci un viņa vietā bija jāmeklē cits...

Sursas vietu cīņā ar Buentello piecas nedēļas pirms nozīmētā mača piekrita ieņemt britu sportists, kurš savulaik aizvadījis arī trīs cīņas UFC - Džeims Maksvīnijs.

Pārsteidzoši labi cīņu iesāka Maksvīnijs, kurš maču kontrolēja ne tikai kājās, bet arī mācēja pāriet cīņā parterā, kur izdarīja mēģinājumu nožņaugt savu pieredzes bagāto pretinieku, kā arī vienā epizodē izlauzt roku, taču šie mēģinājumi izrādījās neveiksmīgi.

Arī otrajā raundā manāmi aktīvāks bija britu sportists, kurš ar visām varītēm mēģināja nokautēt Buentello, taču amerikānis labi aizsargājās, raunda izskaņas fāzē atbildot ar sitienu Maksvīnijam korpusā pēc kā sportists saļima un Polam vien atlika turpināt sist savu oponentu līdz mačā iejaucās ringa tiesnesis.

Priekš Pola Buentello šis bija jau ceturtais panākums pēc kārtas, savukārt Džeimsam Maksvīnijam šī bija otrā sakāve pēdējās septiņās aizvadītajās cīņās.

Jāatzīmē, ka Buentello, kurš savas sešpadsmit gadus garās karjeras laikā pārstāvējis UFC, Bellator, Affliction, Strikeforce, KOTC, kā arī zemāku klašu organizācijas, pasaules MMA vēsturē savu vārdu ierakstījis ne tikai ar to, ka cīnījies par UFC un Strikeforce smagā svara čempiona jostām, bet arī ar uzvarām pār citiem ne mazāk slaveniem atlētiem - bijušajiem UFC cīkstoņiem kā Gerijs Gūdridžs (23-23-1), Maiks Kails (20-9-1), Gilberts Aldana (6-2-0), Kevins Džordans (11-9-0), Tanks Abots (10-15-0), Bobijs Hofmans (36-10-1) u.c. Buentello divreiz uzvarējis arī Latvijas cīkstoni, 2004. gada Atēnu Olimpisko spēļu dalībnieku grieķu–romiešu cīņā Igoru Kostinu (6-2-0).

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...