Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Gļebs Talalujevs - Eiropas U-17 čempions džudo

Krišs Upenieks

Gļebs Talalujevs - Eiropas U-17 čempions džudo
Gļebs Talalujevs (otrais no kreisās) pēc uzvaras Berlīnē
Foto: Latvijas Džudo federācija

Šodien Maltā notiekošajā Eiropas U-17 čempionātā džudo pie zelta medaļas tika Gļebs Talalujevs, kurš svara kategorijā līdz 90 kg izcīnīja četras uzvaras. Artūrs Sokolovskis (- 81 kg) un Algis Šimkaitis (+90 kg) netika pāri 1. kārtas barjerai. Arī mūsu jaunajām džudistēm pie uzvarām neizdevās tikt.

Sportacentrs.com jau ziņoja, ka turnīra pirmajā dienā svara kategorijā līdz 55 kg Ruslans Gribuļa tika pāri 1. kārtai, savā apakšgrupā pieveicot Turcijas sportistu Denižanu Čaliskanu, bet pēc tam piekāpās krievam Kirilam Bražņikovam. Dāvis Pastars (-50 kg) un Romāns Klibiks (-60 kg) piedzīvoja zaudējumus jau pirmajās cīņās.

Vakar Latviju Maltā pārstāvēja divi džudisti - Džeisons Smoļars un Germans Žukovs (abi -73 kg). Germans veiksmīgi pārvarēja 1. kārtu, pieveicot pretinieku no Zviedrijas, bet cīņa ar ukraini Vitāliju Derevjanko latvietim bija liktenīga. Savukārt Džeisons pirmajā cīņā piedzīvoja diezgan pārliecinošu zaudējumu pret Firudinu Dadašovu no Azerbaidžānas.

Visi, kuri aktīvāk seko mūsu džudistiem, lielas cerības lika uz šodienu, jo uz tatami svara kategorijā līdz 90 kg kāpa Gļebs Talalujevs, kurš iepriekš bija medaļnieks vairākos Eiropas kausa posmos. Gļebs nepievīla, sava apakšgrupā iznīcinot pretiniekus no Polijas un Itālijas. Arī pusfinālā latvietis izcīnīja pārliecinošu uzvaru, viegli tiekot galā ar gruzīnu Guramu Tušišvili. Finālā Talalujevs aizvadīja pilnu cīņu, tomēr divi atzīmes yuko vērtīgi metieni atnesa Ģlebam zeltu!

Visbeidzot, Artūrs Sokolovskis (- 81 kg) un Algis Šimkaitis (+90 kg), kā arī Diāna Krūmiņa (-57 kg) un Tatjana Voinova netika pāri 1. kārtas barjerai.

Izmantotie resursi:
TTA - the Judo Information System

  +1 [+] [-]

, 2011-06-26 18:04, pirms 13 gadiem
Tas tā kā būtu latvietis?

     [+] [-]

, 2011-06-26 18:52, pirms 13 gadiem
makis654 rakstīja: Tas tā kā būtu latvietis?

     [+] [-]

, 2011-06-26 19:51, pirms 13 gadiem
Džeisons Smoļars un Germans Žukovs - tādi latvieši
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja