Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Forests Grifins oficiāli paziņo par karjeras beigšanu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Forests Grifins oficiāli paziņo par karjeras beigšanu
Forests Grifins
Foto: Sherdog.com

Bijušais UFC pussmagā svara čempions un realitātes šova „The Ultimate Fighter 1” uzvarētājs Forests Grifins (19-7-0), kuš MMA ir jau divpadsmit gadu, pēc šova „UFC 160” preses konferencē oficiāli paziņoja, ka dodas pensijā.

„UFC esmu aizvadījis lieliskus astoņus gadus un pati galvenā lieta, kuru esmu licis aiz auss – ja [UFC prezidents] Dana Vaits saka kādam, ka jāiet pensijā, tas nozīmē, ka jums patiešām laiks mest mieru,” preses konferencē pajokoja Forests Grifins, kurš pēdējo cīņu aizvadīja pirms gada, uzvarot citu bijušo UFC pussmagā svara čempionu Tito Ortizu (16-11-1).

Trīsdesmit trīs gadus vecais Grifins atklāja patieso iemeslu kāpēc viņš nolēmis cimdus kārt uz nagliņas, tie ir savainojumi, kas sportisti vajājuši ļoti ilgu laiku.

UFC prezidents Dana Vaits paziņoja, ka Forests UFC paliks, viņam esot piedāvāts turpināt strādāt kompānijas labā, taču viņa amatu pagaidām nenosauca.

Jāpiemin, ka Forests Grifins plašu popularitāti ieguva 2005. gadā pēc uzvaras realitātes šovā „The Ultimate Fighter 1”. Finālā viņš cīnījās ar Stefanu Bonaru (15-8-0) un šis mačs MMA vēsturē iegājis kā bezkompromisa cīņa, kas tajā gadā saņēma balvu „Gada cīņa”. Balvu „Gada cīņa” amerikānis kopumā saņēmis trīs reizes, arī 2006. un 2008. gadā par cīņām ar Tito Ortizu un Kvintonu Džeksonu (32-11-0).

Foresta aktīvā ir uzvaras pār tādām MMA zvaigznēm kā jau pieminētie Tito Ortizs un Stefans Bonars, kā arī pār Riču Frenklinu (29-7-0), Maurisio Rua (21-7-0), Čelu Sonenu (27-13-1) u.c.

Forests Grifins Pateicoties saviem sasniegumiem sportā, kas veicinājusi UFC popularizāciju, jūlijā tiks iekļauts UFC slavas zālē. Slavas zāli papildinās arī Grifina senais „draugs” Stefans Bonars.

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...