Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

MMA cīkstoņi Meļņikovs un Verbickis Igaunijā izcīna uzvaras

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

MMA cīkstoņi Meļņikovs un Verbickis Igaunijā izcīna uzvaras
Vitālijs Meļņikovs
Foto: mma.ee

Igaunijas galvaspilsētā Tallinā notika viens no Baltijas lielākajiem cīņu šoviem „Raju 13”, kurā Latvijas krāsas pārstāvēja četri MMA cīkstoņi – Didzis Verbickis (1-2-0), Ivans Blagovs (0-1-0), Vitālijs Meļņikovs (1-3-0) un Nikolajs Karpačovs (0-4-0). Uzvaras izcīnīt izdevās tikai Meļņikovam un Verbickim.

Pirmais no mūsu valsts pārstāvjiem cīņu būrī kāpa valmierietis, vairākkārtējais Latvijas čempions pankrationā Didzis Verbickis, kurš dūres krustoja ar vietējo censoni Ronaldu Sūkaelu (2-4-0). Vīri ringā aizvadīja visus atvēlētos raundus un uzvaru pēc punktiem ar vienbalsīgu tiesnešu lēmuma izcīnīja Verbickis, kurš kontrolēja cīņas gaitu no pirmās līdz pēdējai minūtei.

Pēc Verbicka cīņu laukumā devās pazīstamā Latvijas sportista Rolanda Mikalauskas audzēknis, MMA debitants Ivans Blagovs, kuram pretī stājās pieredzes bagātais Alars Hutrovs (5-1-2). Lai arī Blagovs ļoti cerīgi iesāka cīņu, tomēr pirmā raunda izskaņā jaunais cīkstonis pieļāva kļūdu un uzķērās uz žņaugšanas paņēmiena, līdz ar to bija jāsamierinās ar zaudējumu.

Kā nākamais šajā šovā Latvijas krāsas aizstāvēja vidējā svara (- 84 kg) cīkstonis Nikolajs Karpačovs. Viņš dūres krustoja ar Stenu Anslanu (2-0-1). Arī Nikolajam nepaveicās. Viņš labi iesāka cīņu, iespiežot pretinieku pie būra žoga, taču no nākot cīņā parterā Karpačovs iepriekšējā cīņā, kas notika Krievijā, gūtās muguras traumas dēļ nevarēja pilnvērtīgi sacensties ar savu pretinieku un pirmā raunda beigās uzķērās uz žņaugšanas paņēmienu… Viņš mēģināja turēties pretī un novilkt līdz raunda beigām, taču šoreiz gongs neglāba mūsu sportistu un tika piedzīvots zaudējums.

Pasākuma vienā no galvenajām cīņām aci pret aci stājās Latvijas MMA vieglĀ svara čempions amatieriem Vitālijs Meļņikovs pret pazīstamo igauņu atlētu Jūri Jogisti (8-3-0), starp kura „upuriem” ir vadošie Latvijas pusvidējā svara cīkstoņi Valērijs Mikalauskas (5-2-0) un Aleksejs Povulāns (5-5-0).

Pirmajā raundā abi sportisti nodemonstrēja savu sitienu tehniku, aizvadot pilnīgi visu pirmo raundu stājā, pat īsti nemēģinot pāriet cīņā parterā.

Otro raundu ļoti veiksmīgi iesāka Vitālijs, kurš pēc pirmās iespējas nometa pretinieku zemē, parterā ieņemot vadošo pozīciju. Latvijas pārstāvis sita zemē guļošo igauni, taču Jogiste vienā brīdī saķēra latvieša kaklu un centās pielietot žņaugšanas paņēmienu, bet tas bija neveiksmīgs. Arī Meļņikovs vēlāk pielietojot žņaugšanas paņēmienu mēģināja beigt cīņu pirms atvēlētā laika, taču arī viņa mēģinājums bija neveiksmīgs.

Uz trešo raundu abi cīkstoņi iznāca stipri izmocīti, taču treneru korpuss Meļņikovam deva uzdevumu šo raundu novilkt tādā pašā tempā kā pirmos divus, ko arī latviešu sportists izdarīja, pielietojot uzbrukšanas taktiku un liekot igaunim aizsargāties. Cīņai nonākot parterā Jogiste atkal mēģināja pielietot kādu no sāpju paņēmieniem, taču Vitālijs necentās ar pretinieku mērīties ar iemaņām graplingā, bet vienkārši sita. Viņa agresīvā taktika vainagojās ar panākumu un Vitālijs Meļņikovs izcīnīja uzvaru ar tehnisko nokautu.

„Skaista cīņa. Zāle vienkārši eksplodēja no skatītāju emocijām. Vitālijam izdevās atrast sevī spēkus un izcīnīt skaistu uzvaru. Viss izdevās, ko bijām ieplānojuši,” pēc Meļņikova uzvaras portālam Sportacentrs.com stāstīja sportista treneris Andrejs Kaješovs.

Izmantotie resursi:
MMA.EE
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...