Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Kikbokseris Martinovskis WAKO pasaules čempionātā pieaugušajiem debitē ar trešo vietu

Agris Suveizda

Kikbokseris Martinovskis WAKO pasaules čempionātā pieaugušajiem debitē ar trešo vietu
Raimonds Martinovskis un Sergejs Deņisovs. Foto: Ventspils Kikboksa Leģions

“Ventspils Kikboksa leģiona” sportists Raimonds Martinovskis ar savu treneri Sergeju Deņisovu Latvijas kikboksa izlases sastāvā pasaules čempionātā kikboksā WAKO (World Association of Kickboxing Organizations) pieaugušajiem izcīnīja 3.vietu, kas arī ir vienīgā Latvijas izlases izcīnītā medaļa, informē sportista komanda.

Raimonds Martinovskis pasaules čempionātā pieaugušajiem piedalījās pirmo reizi, un rezultāts ir ļoti augsts - light contact disciplīnā līdz 89 kg izcīnīta godalgotā trešā vieta, pusfināla cīņā trīskārtējam pasaules čempionam no Argentīnas piekāpjoties pēc punktiem. Raimonds startēja vēl vienā disciplīnā - kick light līdz 89 kilogramiem, tur izcīnīta piektā vieta. Katrā no Raimonda disciplīnām bija 12 sportisti. Martinovskis ir vairākkārtējs Latvijas un Lietuvas čempions, godalgotu vietu ieguvējs Eiropas čempionātos, Eiropas un Pasaules kausos.

Treneris Sergejs Deņisovs: “Vislielākais trenera gandarījums ir tad, kad viņa audzēknis kāpj uz pjedestāla. Šoreiz man ir dubults gandarījums, jo biju Latvijas izlases treneris un tieši mans sportists vienīgais no izlases izcīnīja medaļu pasaules čempionātā. Pateicos visiem, kuri par mums pārdzīvoja, atbalstīja un ticēja! Izdarīšu visu iespējamo, lai nākamajā pasaules čempionātā tiktu izcīnīta augstākā kaluma medaļa, kas būs vislabākā samaksa man kā trenerim un visiem kikboksa faniem, kuri mūs atbalsta un mīl.”

Raimonds Martinovskis: “Esmu ļoti priecīgs un gandarīts par paveikto! Lai izcīnītu šo medaļu, esmu ieguldījis milzīgu darbu. Esmu braucis uz visdažādākajiem čempionātiem, turnīriem, lai iegūtu pieredzi, zināšanas un kļūtu spēcīgs un konkurētspējīgs ar pasaules vadošajiem sportistiem! Esmu pateicīgs savai ģimenei par atbalstu visus šos gadus, kopš nodarbojos ar kikboksu! Milzīgs paldies manam trenerim, ar kuru kopā visu šo gadu laikā, braukājot pa sacensībām, esam pieredzējuši un piedzīvojuši ļoti daudz! Paldies maniem atbalstītājiem, draugiem un visiem pārējiem, kuri seko un atbalsta!”

Pasaules čempionātā Latvijas kikboksa izlasi pārstāvēja kopumā četri sportisti no Ventspils, Liepājas un Rīgas. Pasaules čempionāts kikboksā pieaugušajiem “Senior and Master Kickboxing World Championships WAKO 2021” no 15. līdz 24.oktobrim norisinās Jezolo, Itālijā. Pasaules čempionātā pavisam piedalījās 1364 sportisti no 65 pasaules valstīm. Čempionātā medaļas tika izcīnītas visās kikboksa disciplīnās.

Šogad trīs cīņas sporta veidi kikbokss, muai-tai un sambo oficiāli tika atzīti no Starptautiskās Olimpiskās komitejas puses, tādējādi sperot soli tuvāk iespējamai iekļaušanai olimpisko spēļu programmā.

Informāciju sagatavoja:
Sergejs Deņisovs

     [+] [-]

, 2021-10-25 17:59, pirms 2 gadiem
Prieks par šo sasniegumu!
Interesanti, kāda valsts prēmija paredzēta?