Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Stecurenko vietā ar Latvijas kikbokseri Džavadovu cīnīsies Baliks

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Stecurenko vietā ar Latvijas kikbokseri Džavadovu cīnīsies Baliks
Zaurs Džavadovs
Foto: Andris Kristabans

Sakarā ar bijušā pasaules čempiona kikboksā krieva Aleksandra Stecurenko (53-13, 26 KO) savainojumu, 5. novembrī “Arēnā Rīga” ar Latvijas labāko pusvidējā svara kikbokseri, Eiropas čempionu Zauru “Latviešu Nindzu” Džavadovu (28-10-1, 17 KO) spēkosies pasaules un Eiropas čempions Taizemiešu boksā vācietis Mehmets Ali Baliks (28-9, 16 KO).

Divdesmit deviņus gadus vecais Džavadovs, kurš šā gada sākumā tika kronēts par Eiropas čempionu kikboksā svarā līdz 77 kg, savu pēdējo maču aizvadīja septembra vidū Igaunijā, otrajā raundā ar nokautu uzvarot venecuēlieti Vensonu Martu.

Pēc šī panākuma Latvijas sportists 5. novembrī Rīgā gaidīja revanša maču ar slaveno Krievijas kikbokseri Aleksandru Stecurenko, kuram viņš piekāpās pirms trim gadiem Krievijā, taču Stecurenko pēdējā cīņā, kurā viņš uzveica ķīnieti Bu Fufanu (22-9, 11 KO) un kvalificējās “Kunlun Fight Grand Prix 2016” pusfinālam, guva savainojumu.

Rezultātā sportists bija spiests atteikt revanša maču ar Džavadovu. Kā ziņo ārzemju masu mediji, Stecurenko tomēr uzstādījis kā prioritāti dalību “Kunlun Fight” turnīrā, kurš notiks šā gada decembrī Ķīnā. Bet pēc traumas sadziedēšanas, kāpjot ringā ar Džavadovu, pastāv varbūtība, ka šajā mačā var tikt atjaunināt trauma, kas liegtu dalību prestižā turnīra pusfinālā. Piesardzības pēc revanšs ar Latvijas sportistu tika atcelts.

Organizatori Alaksandram Stecurenko atraduši aizvietotāju. Tas būs Turcijā dzimušais trīsdesmit četrus gadus vecais vācu kikbokseris, pasaules, Eiropas un Vācijas čempions Taizemiešu boksā Mehmets Ali Baliks. Vācietis pārstāv sporta klubu "Memo Gun" un ir unikāls ar to, ka piecas reizes kronēts par Vācijas profesionālā kikboksa čempionu piecās dažādās versijās.

“Par pretinieku maz ko zinu, taču mana taktika cīņā pret viņu nebūs savādāka kā pirms citiem mačiem. Mans uzdevums ir viens – darīt visu, lai uzvarētu,” portālamSportacentrs.com atklāja sporta kluba “Muay Thai Academy” audzēknis Zaurs Džavadovs, kurš pēdējās trīs cīņās ar nokautiem uzvarējis brazīlieti Rodrigo Fereiru (21-8, 17 KO), britu sportistu Tomiju Kingu (13-7, 4 KO) un jau pieminēto venecuēlieti Vensonu Martu.

Zaurs Džavadovs

Izmantotie resursi:
KOK Fights Latvia

     [+] [-]

, 2016-10-25 10:46, pirms 8 gadiem
Liels prieks kad sportists runā latviski un izklausās kad ir arī Latvijas patriots...