Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Grigorjevai uzvara "Grand Prix" posmā

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Grigorjevai uzvara "Grand Prix" posmā
Anastasija Grigorjeva
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas vadošā brīvās cīņas cīkstone Anastasija Grigorjeva izcīnījusi uzvaru "Final Grand Prix" posmā Azerbaidžānā svara kategorijā līdz 63 kilogramiem. Finālā uzvarēta viena no labākajām pasaules cīkstonēm Jūlija Ostapčuka.

Lai kvalificētos noslēdzošajam "Grand Prix" posmam, sportistēm sezonas garumā bija jātiek starp labākajām citos posmos. Grigorjeva bija kvalificējusies finālposmam svara kategorijā līdz 59 kilogramiem, tomēr startēja grupā līdz 63 kilogramiem. Šajā pašā grupā viņa piedalījās arī Londonas Olimpiskajās spēlēs. Jāpiebilst, ka Azerbaidžānā uz tatami neizgāja neuzvaramā japāniete Kaori Ičo.

Pirmajā kārtā daugavpiliete pārliecinoši sagrāva turcieti Sinemu Topču, pēc kā tika galā arī ar ukrainieti Marjanu Kvjatkovsku. Pusfinālā pieveikta arī krieviete Inna Tražukova, bet finālā titulētā ukrainiete Jūlija Ostapčuka, kura bija galvenā favorīte uz panākumu.

Grigorjevai par uzvaru šajās sacensībās pienākas 10 tūkstošu ASV dolāru prēmija. Jāpiemin, ka Grigorjeva jau ne pirmo reizi tikusi uz goda pjedestāla "Grand Prix" posmos. Drīzumā startē arī pasaules čempionāts brīvajā cīņā sievietēm, bet tajā Latvija netiks pārstāvēta, jo šoreiz iespēja dota tām sportistēm, kuras nestartēja olimpiskajās spēlēs.

Izmantotie resursi:
fila-wrestling.com

  +1 [+] [-]

, 2012-09-26 02:03, pirms 12 gadiem
neliels gandarījums par neveiksmi Londonā