Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Cīņa par cīņas sportu olimpiādē turpinās

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Cīņa par cīņas sportu olimpiādē turpinās
Armands Zvirbulis uzbrūk pretiniekam Londonas olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā
Foto: AFP / Scanpix

Japānas cīņas sporta federācija uzsākusi kampaņu, lai saglabātu šo sporta veidu olimpisko spēļu programmā. Federācija izveidojusi interneta lapu, lai vāktu parakstus cīņas sporta atbalstam. Dažādas aktivitātes notiek arī citās valstīs, kurās ir populārs cīņas sports.

Lēmums nerekomendēt cīņas sportu iekļaušanai 2020. gada olimpisko spēļu programmā tika pieņemts Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) sēdē februāra sākumā, kad tika izskatīts ziņojums par 26 vasaras olimpiskajiem sporta veidiem, vadoties no 39 kritērijiem. Daži no kritērijiem: sporta veida izplatība pasaulē, konkurences līmenis, skatāmība, TV reitings…

SOK lēmums bija pārsteigums Starptautiskajai asociēto cīņas veidu federācijai (FILA). Dažas dienas pēc SOK negaidītā lēmuma no sava amata atkāpās FILA prezidents Rafaels Martineti, kurš pasaules cīņas jumta organizāciju vadīja kopš 2002. gada.

Japānas cīņas federācijas paziņojums: "Mēs izcīnījām četras zelta medaļas Londonas olimpiskajās spēlēs. Esam izcīnījuši vismaz vienu zelta medaļu katrā no pēdējām 15 olimpiādēm. Japānas federācija ir dziļi vīlusies par mēģinājumu izslēgt cīņu no olimpiskajām spēlēm. Mēs aicinām ikvienu atbalstīt šo sporta veidu, lai tas paliktu olimpisko spēļu programmā." Speciālā interneta vietnē iecerēts savākt 100 tūkstošus parakstus cīņas sporta atbalstam.

Vairākas valstis, kurās cīņas sports ir populārs (ASV, Krievija, Irāna, Indija, Bulgārija u.c.) aicina SOK paturēt cīņu olimpisko spēļu programmā.

Interesanti, ka 1996. gada olimpiskais cīņas čempions Valentīns Jordanovs, protestējot pret cīņas iespējamo izslēgšanu, nosūtījis savu zelta medaļu atpakaļ uz SOK.

Galējais lēmums tiks pieņemts SOK sesijā 2013. gada septembrī Buenosairesā. Cīņa būs viens no sporta veidiem, kas pretendēs uz iekļaušanu 2020. gada olimpiskajās spēlēs. Par vietu olimpiādē cīņas sports konkurēs ar vairākiem citiem sporta veidiem: alpīnisms, beisbols, karatē, skrituļsports, skvošs, vušu (ušu), veikbords...

2013. gada septembra SOK sesijā tiks izvēlēta arī pilsēta, kurā notiks 2012. gada vasaras olimpiskās spēles - pretendē Madride, Stambula, Tokija.

Kā jau ziņots, cīņas sportā Londonas olimpiskajās spēlēs Latviju pārstāvēja Anastasija Grigorjeva (9. vieta) un Armands Zvirbulis (10. vieta).

Izmantotie resursi:
fila-official.com
Reuters

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-02-25 18:10, pirms 11 gadiem
20.gads vēl tālu, pa vidu var būt pasaules gals un vēl kas

  +3 [+] [-]

, 2013-02-25 18:23, pirms 11 gadiem
Nevēlies normālu latviešu valodas rakstību iestatīt vai apostrofu atrast un lejupielādēt?
KarstgalvisLaur4a rakstīja: A kam tádus sporta veidus gribas skatíties,ka 2 savá starpá sa4èrushies novàrtàs pa paklàju,man nè!

  +3 [+] [-]

, 2013-02-25 18:42, pirms 11 gadiem
Cīņas sports pēkšņi palika neinteresants, jo uz vietu pretendē daudz komerciālāki pasākumi.
Olimpiādei un sporta veidiem vajag pelnīt. Cīņa nav tas sporta veids kur un uz ko nopelnīt, tāpēc arī krita nežēlestībā.

     [+] [-]

, 2013-02-25 22:52, pirms 11 gadiem
Chael Sonnen pateica visu skaidru un gaishi.