Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Jemeļjaņenko cits pretinieks – lietuvietis Rimkēvičus

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Jemeļjaņenko cits pretinieks – lietuvietis Rimkēvičus
Tadas Rimkēvičus
Foto: bushido.lt

Vēl tikai nesen tika paziņots, ka uz cīņu 16. marta šovu „M-1 Challenge 31” Aleksandra Jemeļjaņenko (18-5-0) pretinieks būs amerikānis Kenijs Gārners, taču vakar amerikānis treniņā guvis savainojumu un spiests atsaukt savu dalību šai cīņai. Gārneru aizvietos lietuviešu smagsvars Tadas Rimkēvičus (19-6-0).

Rimkēvičus savu MMA karjeru uzsāka 2003. gadā, pie tam uzsāka diezgan veiksmīgi – pirmajās desmit karjeras aizvadītajās cīņās viņš izcīnīja pārliecinošas uzvaras. Viņa uzvaras skrējienu 2006. gadā apstādināja brazīliešu smagsvars Antonio Silva. Pēc tam zaudējumus lietuvietim sarūpēja kanādiešu zvaigzne Gerijs Gudridžs un franču atlēts Markus Tčinda. Bet tad Rimkēvičus atkal sāka uzvarēt, izcīnot uzvaras pār Franko Šulcu un Atti Bakmanu. Taču leiša prieki nebija ilgi – pēc divām izcīnītajām uzvarām pēc kārtas, ceturto zaudējumu lietuvieša karjerā sagādāja krievu smagsvars Deniss Komkins un uzreiz nāca arī piektā sakāve, ko Rimkēvičam sarūpēja mūsu Konstantīns „Lāčplēsis” Gluhovs. Pēc zaudējuma latvietim Tadas Rimkēvičus aizvadījis septiņus mačus, no kuriem tikai vienā ir piedzīvojis zaudējumu. Pēdējo dueli Rimkēvičus aizvadīja pērnā gada jūnijā Krievijā, uzveicot MMA debitantu Oļegu Novoselovu.

Tagad Tadam Rimkēvičam uzspīdējusi vēl viena iespēja tikties ar kādu no bijušajām pasaules MMA zvaigznēm, šoreiz Aleksandru Jemeļjaņenko, kuram pēdējos gados nav veicies diez ko spoži.

„Es aktīvi pētu sava jaunā pretinieka cīņas, lai zinātu tehniskās iezīmes ko piekoriģēt savā sagatavošanās posmā. Esmu priecīgs, ka par pretinieka nomaiņu tika paziņot jau trīs nedēļas pirms mača un vēl ir nedaudz laika, lai sagatavotos konkrētajam oponentam,” ārzemju masu medijiem stāstīja Jemeļjaņenko jaunākais.

„Ceru, ka Tadas piesardzīgi gatavosies gaidāmajai cīņai un negūs traumas. Bet Kenijam novēlu ātrāk saārstēt traumu.”

Izmantotie resursi:
Все о ММА, смешанных единоборствах, миксфайте,...
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...