Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Vladislavs Čerņavskis bijis treniņnometnē pie Marselo Giudiči

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Vladislavs Čerņavskis bijis treniņnometnē pie Marselo Giudiči
Vladislavs Čerņavskis (pa kreisi) un Marselo Giudiči
Foto: mixfight.lv

No MMA nometnes, kura notika Lietuvā atgriezies kluba „LEWC” treneris, vairākkārtējais pasaules un Eiropas čempionātu medaļnieks kaujas sambo Vladislavs Čerņavskis. Viņš un pārējie sportisti MMA gudrības apguva brazīlieša Marselo Giudiči (8-4-0) vadībā.

Pluņģē (Lietuvā), kur notika septiņu dienu MMA treniņnometne divkārtējā pasaules džiu – džitsu čempiona Marselo Giudiči vadībā (Viņš MMA startēja tā pirmsākumos – J.E.), piedalījās vairāki plaši pazīstami beznoteikumu cīņu speciālisti no Krievijas, Vācijas, Somijas, Lietuvas un Latvijas.

Latviju šajā treniņnometnē pārstāvēja pazīstamais sportists un treneris Vladislavs Čerņavskis, kurš trenē vai trenējis tādus Latvijā pazīstamus dūru meistarus kā Mārtiņš Lūkins (3-0-0), Edgars Skrīvers (5-1-0), Artūrs Čerņavskis (3-0-0), Mārtiņš Egle (8-7-1), Mihails Zabajevs (6-5-0), Amirans Kavtaradze (1-0-0) u.c.

Kā atzina pieredzējušais Latvijas sportists, treniņi nebija viegli – tie notika trīs reizes dienā.

„Bija interesanti. Bija daudz treniņu cīņu, kurās vajadzēja pamatīgi pasvīst,” atzina cīņu sporta meistars Vladislavs Čerņavskis. „Daudz ko ņēmu vērā no Marčelo ieteikumiem. Viņš demonstrēja daudz tehnikas, lika to pieslīpēt un tikai tad gājām uz priekšu.”

„Ļoti spēcīgi bija Krievijas cīkstoņi. Viņu cīņas stils ļoti atšķiras no mūsu. Daži no tiem regulāri piedalās ADCC graplinga turnīros. Pārsvarā visi no viņiem nāk no sambo skolām, bet pēc tam pārkvalificējušies uz graplingu. Arī lietuviešu līmenis graplingā ir augstāks kā pie mums Latvijā, ko gribot negribot jāatzīst. Mūsu cīkstoņiem nāksies vairāk padomāt par to, kur un pie kā mācīties cīņas tehniku.”

Čerņavskis pavēstīja arī diezgan labu jaunumu – novembrī Marselo Giudiči būs Latvijā. Šeit viņš vadīs vienas dienas semināru. Bet pirms tam oktobrī notiks graplinga turnīrs Liepājā, kur sola piedalīties arī Lietuvas labākie grapleri.

Izmantotie resursi:
Latvian Extreme Wrestlers Club
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...