Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Ričs Frenklins uzveic Vandarleju Silvu,bet Fabricio Verdums nokautē Maiku Rusovu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Ričs Frenklins uzveic Vandarleju Silvu,bet Fabricio Verdums nokautē Maiku Rusovu
Ričs Frenklins
Foto: Sherdog.com

Zīmīgas uzvaras šova „UFC 147” ietvaros izcīnījuši bijušais UFC čempions Ričs Frenklins (29-6-0) un brazīliešu smagsvars Fabricio Verdums (16-5-1). Frenklins revanša mačā identiski tāpat kā pirms trīs gadiem pēc punktiem uzveica Vandarleju Silvu (34-12-1), bet Verdums pirmajā raundā ar tehnisko nokautu uzveica Maiku Rusovu (15-2-0) un tagad gaida iespēju cīnīties par UFC titulu.

Frenklins otro reizi sakauj Silvu

Sākotnēji šova „UFC 147” ietvaros bijušajam PRIDE vidējā svara čempionam Vandarlejam Silvam bija paredzēts revanša mačs ar bijušo UFC pussmagā svara čempiona jostas turētāju Vitoru Belfortu, taču brazīlietis treniņu procesā guva savainojumu un UFC vadība Belfortu aizvietoja ar citu Silvas kādreizējo sāncensi, bijušo UFC vidējā svara čempionu Riču Frenklinu.

Līdzīgi kā Frenklina – Silvas pirmajā cīņā, visas atvēlētās divdesmit piecas minūtes kontrolēja trīsdesmit septiņus gadus vecais amerikānis, veiksmīgi izmantojot džebus, taisnos kreisos sitienus ar roku un spērienus korpusā. Tiesa, visgrūtākais priekš Frenklina bija otrais raunds, kad Silva bijušo čempionu ar taisno sitienu noguldīja uz ringa dēļiem un turpināja amerikāni klapēt viņam jau atrodoties uz zemes. Dīvainā kārtā Ričs noturējās pie samaņas un izturēja līdz raunda beigām.

„ Godīgi sakot es neko neatceros starp otro un piekto raundu. Atceros tikai, ka mans sekundants teica, ka jau ir piektais raunds,” iespaidos dalījās Ričs Frenklins.

Par savu nopūdelēto iespēju uzvarēt cīņu atceras arī Vandarlejs: „Otrā raunda beigās es patiešām domāju, ka es viņu nokautēšu. Es tiešām vēlējos viņu aizsūtīt nokautā, taču man nepietika spēka. Nedaudz par daudz izpumpējos, jo vēlējos Frenklinu nokautēt.”

Trešajā raundā varēja novērot, ka Silva ir iztērējis gandrīz visus savus enerģijas krājumus... Viņš maz uzbruka, ļaujot Frenklinam atjaunoties pēc otrajā raundā piedzīvotā nokdauna. Ričs atjaunojās un atguva kontroli pār cīņu, kontrolējot to līdz pat cīņas beigām.

Pēc finālgonga atskanēšanas sāna tiesneši ar vienbalsīgu lēmumu (48-46, 48-46 un 48-46) uzvaru atdeva Ričam Frenklinam.

„Kādu laiku es cīnījos autopilotā,” pēc uzvaras izteicās Frenklins, kurš ir pirmais sportists, kuram divas reizes izdevies uzveikt Vandarleju Silvu.

„Kad notiek līdzīgas situācijas kā šī, tad tu atceries tikai sīkas detaļas. Es atceros, ka mans treneris man teica, lai nepalieku pārāk alkatīgs un uzņemu dažus sitienus. Es domāju, ka izdarīju lielisku darbu.”

Verdums uzvar un gaida revanša maču ar Junioru Dos Santosu

Pārliecinošu uzvaru šovā "UFC 147" izcīnījis brazīliešu smagsvars Fabricio Verdums, kurš pirmais uzveica tolaik pasaules pirmo numuru Fjodoru Jemeļjaņenko. Tāpat kā cīņā ar slaveno krievu, mačā ar Maiku Rusovu brazīlietis izcīnīja ātru un skaistu uzvaru, statistikas tabulā ierakstot panākumu ar tehnisko nokautu.

Tagad Verdums gaida iespēju revanšēties patreizējam UFC smagā svara čempionam, toreizējam UFC debitantam Junioram Dos Santosam, kurš uzvarēja Fabricio, pēc kā pieredzējušais brazīlietis tika atbrīvots no organizācijas rindām.

"Pilnīgi droši - esmu tuvu titula cīņai. Ja UFC man jautās, būšu gatavs," pārliecināts Fabricio Verdums.

"Varbūt man vajadzēs aizvadīt vēl vienu cīņu... Un varbūt, protams, ja uzvarēšu man tiks dota iespēja cīnīties ar čempionu. Esmu šeit, lai cīnītos."

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...

     [+] [-]

, 2012-07-10 13:14, pirms 12 gadiem
vispār laba uzvara Verdūmam - visi, kas zaudē Rusovam tiek atlaisti pēc tam no UFC.