Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Bensons Hendersons “Bellator” rindās debitē ar zaudējumu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Bensons Hendersons “Bellator” rindās debitē ar zaudējumu
Bensons Hendersons (no labās) cīņā ar Andreju Koreškovu
Foto: sherdog.com

Sensacionālu zaudējumu pirmajā cīņā zem MMA organizācijas “Bellator” karoga piedzīvojis bijušais UFC un WEC vieglā svara čempions Bensons Hendersons (23-6), kurš cīņā par “Bellator” pusvidējā svara čempiona jostu atzina krieva Andreja Koreškova (19-1) pārākumu.

Šā gada februārī vienam no pasaules labākajiem vieglā svara MMA cīkstoņiem Bensonam Hendersonam beidzās kontrakts ar UFC, ar kuru līguma attiecībās atradās kopš 2011. gada.

Kļūstot par brīvo aģentu, Hendersons izlēma nevis parakstīt jaunu līgumu ar pasaules ietekmīgāko MMA organizāciju UFC, bet pievienojās “Bellator”, kura viņam solīja tūlītēju titula cīņu.

Neskatoties uz to, ka Hendersons lielāko karjeras daļu cīnījies vieglajā svarā, bet pusvidējā svara divīzijā debitēja tikai 2015. gadā, viņš izlēma paspēkoties tieši ar šīs organizācijas pusvidējā svara čempionu Andreju Koreškovu.
Protams, neskatoties uz to, ka čempiona josta pieder Koreškovam, viņš cīņā ar Hendersonu netika uzskatīts par favorītu. Taču krievs pierādīja visai pasaulei, ka viņš ir pārāk zemu novērtēts.

Sportisti cīņu būrī aizvadīja visus piecus atvēlētos piecu minūšu raundus, kuru laikā Koreškovs strādāja no distances uz labi izmantoja sitienu tehniku. Pirmajā raundā krievs veica veiksmīgus uzbrukumus, izmantojot sitienus ar ceļiem pretiniekam korpusā, bet Hendersons atbildēja ar “Low kick” pretsitieniem.

Sākot ar otro raundu, Bensons saprata, ka nespēj konkurēt ar Andreju stājā, un sāka izdarīt mēģinājumus ieiet pretiniekam kājās un novest maču parterā, taču Koreškovs tādam pavērsienam bija gatavs un labi aizsargājās no Hendersonam teikdauniem.

Dažās epizodēs Andrejs Koreškovs bija tuvu priekšlaicīgai uzvarai, taču Bensons Hendersons veiksmīgi izgāja no šīm priekš viņa neērtajām situācijām. Cīņa beidzās ar tiesnešu verdiktu, kurā sānu tiesneši ar vienbalsīgu lēmumu uzvaru atdeva Koreškovam, kurš tādejādi saglabāja savu “Bellator” pusvidējā svara čempiona titulu.

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...