Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Geralds Tureks uzveic Mladenu Kujundžiču

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Geralds Tureks uzveic Mladenu Kujundžiču
Geralds Tureks (pa kreisi) sitienu apmaiņā ar Mladenu Kujundžiču
Foto: Reuters/Sandi Fiser

Viens no labākajiem Eiropas smagsvariem, austrietis Geralds Tureks (12-2-0) Slovēnijā šova „WFC 16” ietvaros otrajā raundā ar žņaugšanas paņēmienu uzveicis divdesmit divus gadus veco horvātu sportistu Mladenu Kujundžiču (3-3-0). Šī austrietim ir otrā uzvara pēc kārtas, ziņo wfc.si

Pasaules čempions MMA „Cagefight” versijā Geralds Tureks ar cīņu pret Mladenu Kujundžiču WFC rindās atgriezās pēc 2011. gadā ciestā zaudējuma no brazīlieša Džaira Gonkalvesa (10-4-0) rokas. Tiesa, pēc zaudējuma brazīlietim Tureks šo sakāvi izlīdzināja ar uzvaru pār slovāku Draganu Beriču (0-3-0), taču brazīlietis tik un tā atstāja diezgan lielu plankumu Geralda statistikā, jo tas austriešu smagsvaram bija tikai otrais zaudējums viņa karjerā.

Šoreiz trīsdesmit divus gadus vecajam Geraldam Turekam pretī stājās desmit gadus jaunākais kikbokseris Kujundžičs.

Pirmajā raundā Tureks izskatījās piesardzīgs, ļāva vairāk strādāt pretiniekam, gaidot, kad tas kļūdīsies un varēs ieiet kājās. Pirmajā raundā tas neizdevās, taču otrajā Mladens nedaudz kļūdījās un austrietis tūdaļ nogāza viņu zemē un cīņa turpinājās parterā, kur neapšaubāma priekšrocība bija Geraldam Turekam. Austrietis izmantoja savas graplinga prasmes un izcīnīja kārtējo uzvaru.

Atgādinām, ka četrus gadus atpakaļ ar Tureku dūres krustoja arī latviešu MMA cīkstonis Mārtiņš Egle (8-7-1), kurš toreiz piekāpās austrietim pirmā raunda izskaņā.

„WFC 16” rezultāti

Nr.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaunds
1.Ivica TruscekEvgenij MahtenkoTKO3
2.Ajlin AhmicEmil PoljakSubmission (rear naked choke )1
3.Gerald TurekMladen KujundzicSubmission (rear naked choke )2
4.Bojan KosednarLeonardo ZecchiDecision (Unanimous)3
5.Bor BratovžKaleb Dysert JohnSubmission (rear naked choke )2
6.Sergei ChurilovAmir VisalimovDecision (Unanimous)3
7.Vaso BakočevićCristian BrinzanTKO2

Izmantotie resursi:
WFC, World Freefight Challenge Slovenia
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...