Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Bobs Saps piedzīvo kārtējo zaudējumu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Bobs Saps piedzīvo kārtējo zaudējumu
Bobs Saps
Foto: sherdog.com

Kādreiz respektablais K-1 un MMA cīkstonis Bobs Saps (MMA: 11-12-0; K-1: 11-15-0) Slovēnijā piedzīvojis kārtējo zaudējumu. Šoreiz pēc K-1 noteikumiem viņš tikās ar vietējo sportistu Roku Štruclu, atzīstot slovēņa pārākumu ar nokautu jau pirmajā raundā.

Cīņu Bobs Saps iesāka kā vecajos labajos laikos – kā vilciens metās Roka Štruclam virsū, sita neapdomātus sitienus, cerot, ka kāds no tiem sasniegs mērķi un pretinieks atradīsies uz ringa dēļiem. Bobs no paša uzliktā tempa ātri pagura un glābiņu meklēja saķeroties ar Štruclu klinčā. Slovēnis bez sitiena atgrūda Sapu un tas no grūdiena atradās uz ringa grīdas augšpēdus. Lai arī Saps zemē atradās pēc grūdiena, tiesnesis dīvainā kārtā sāka atskaitīt nokdaunu. Aizskaitot līdz desmit tas pārvērtās par nokautu.

Noskatoties cīņu viens ir skaidrs – tas nebija nokauts. Slovāks nemaz netrāpīja amerikānim. Viņš pagrūda Sapu un tas nokrita, taču tā kā melnādainais smagsvars pa šo pusotru minūti bija izpumpējies, domāju viņš vienkārši izdomāja, ka jānosimulē nokauts. Lai vai kā, Bobam Sapam šī bija vienpadsmitā (!) sakāve pēdējās divpadsmit aizvadītajās cīņās.

Spriežot pēc biežajiem startiem un biežajiem kaunpilnajiem zaudējumiem var spriest, ka Sapam šīs sakāves pašapziņu negrauž. Drīz amerikānis jau atkal kravās somas, lai dotos cīņu turnejā, jo nākammēnes viņam ieplānotas divas MMA cīņas. 12. maijā Polijā smagsvaram jātiekas ar bijušo spēkavīru Mariušu Pudzinovski (3-2-0), bet 21. datumā Austrālijā viņam jācīnās pret bijušo UFC cīkstoni Soa Palalei (16-3-0).

Lai arī Bobs Saps nekad nav bijis tas talantīgākais cīņas sportā, savulaik viņš spēja sastādīt konkurenci gan MMA, gan K-1 cīņās. Savos ziedu laikos viņš MMA startējis zem tādām organizācijām kā PRIDE, Strikeforce un DREAM. Arī K-1 Sapam kādreiz negāja nemaz tik slikti – divreiz uzvarēts četrkārtējais „K-1 World Grand Prix” čempions Ernesto Hūsts, bet pa vienai reizei franču smagsvars Kirils Abidi un amerikāņi Kimo Leopoldo un Sets Petrucelli.

Taču tagad tie laiki sen ir aiz muguras. Bobs Saps tagad ir kļuvis par pieprasītu „maisu”, kurš par zināmu summu mazpazīstamajiem sportistiem ļauj izmantot savu kādreiz respektablo vārdu, lai celtu savu reitingu. Savukārt Saps MMA un K-1 reitingos ir nolaidies tik zemu, ka diez vai vēl kādreiz trīsdesmit astoņus gadus vecais smagsvars paspīdēs ar izcilām uzvarām un kāpumu reitingā.

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...

     [+] [-]

, 2012-04-24 19:09, pirms 12 gadiem
its all about money,u know that right?

     [+] [-]

, 2012-04-27 17:02, pirms 12 gadiem
Klauns letajos pasakumos