Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Sadalītas medaļas Latvijas čempionātā MMA

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Sadalītas medaļas Latvijas čempionātā MMA
Foto: mmalatvia.com

Klubā „Latvian Top Fighters” (Rīgā, Liepājas ielā 3/b) norisinājās pirmais Latvijas čempionāts amatieru MMA pasaules MMA asociācijas (WMMAA) versijā, kuru vada pazīstamais Krievijas sportists Fjodors Jemeļjaņenko. Sacensībās piedalījās klubi no Rīgas, Jūrmalas, Madonas, Priekules un Valmieras.

Šajā čempionātā dalību pieteica desmit klubi, kuri savā starpā medaļas dalīja sešās svara kategorijās: - 65,8 kg, 70,3 kg, -77,1 kg, - 84 kg, - 93 kg, + 93 kg.

Atšķirībā no profesionālā MMA, amatieru MMA sportisti cīnās papildus aizsargekipējumā. Viņiem tāpat kā profesionālajā MMA obligāti jālieto bandāža un zobu kape, bet papildus vēl jāvelk arī kāju aizsargi un aizsargķivere.

„Amatieru MMA ir daudz drošāks ekipējums. Sportisti lieto aizsargķiveres, kāju aizsargus, arī cimdi ir savādāki kā profesionālajā MMA. Viss tas ir tādēļ, lai maksimāli samazinātu iespēju traumēties. Protams, no traumām šajā sporta veidā nav pasargāts neviens,” specializētā ekipējuma nepieciešamību skaidroja Latvijas MMA asociācijas (LMMAA) prezidents Vjačeslavs Semenkovs.

Šo sacensību cīņas formula ir divi raundi pa trim minūtēm. Čempionāts notiek pēc izslēgšanas metodes jeb tas, kurš uzvar iet tālāk, bet kas zaudē dalību čempionātā neturpina. Amatieru MMA sacensībās drīkst piedalīties tikai tie sportisti, kuri profesionālajā MMA ringā pēc portāla sherdog.com datiem izcīnījuši ne vairāk kā trīs uzvaru.

Latvijas MMA čempionāta rezultāti

- 65,8 kg

VietaVārds/UzvārdsKlubsPilsēta
1.Vitālijs MeļņikovsSpartaRīga
2.Aleksandrs StavroLatvian Top FightersRīga
3.Deniss StepanovsMMA JūrmalaJūrmala

- 70,3 kg

VietaVārds/UzvārdsKlubsPilsēta
1.Vjačeslavs BeļajevsSpartaRīga
2.Artūrs LapiņšSinobi Riu DodžoMadona
3.Jānis JermacānsProfesionālisRīga

- 77,1 kg

VietaVārds/UzvārdsKlubsPilsēta
1.Didzis VerbickisJD GymValmiera
2.Vladimirs GusarovsSpartaRīga
3.Āris KažisLatvian Top FightersRīga

- 84 kg

VietaVārds/UzvārdsKlubsPilsēta
1.Dzintars ČīčaProfesionālisRīga
2.Aivars KalniņšProfesionālisRīga
3.Mārcis JasinskisVCLPriekuļi

- 93 kg

VietaVārds/UzvārdsKlubsPilsēta
1.Artis RodeLatvian Top FightersRīga
2.Deniss BaskovsSev ArchRīga

+ 93 kg

VietaVārds/UzvārdsKlubsPilsēta
1.Sergejs GulakovsSpartaRīga
2.Jevgēņijs JasņickisSpartaRīga

Izmantotie resursi:
MMA Латвия, тренировки ММА, Latvian Top Fighters