Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Amanda Millere triumfē Eiropas čempionātā kikboksā

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Amanda Millere triumfē Eiropas čempionātā kikboksā
Amanada Millere kopā ar vienu no saviem treneriem Gati Ābeli
Foto: rigaprofesionalis.lv

No 14. - 22. septembrim Polijā norisinājās spēcīgākās un masveidīgākās kikboksa organizācijas WAKO (World Associosion of Kickboxing Organization) rīkotais Eiropas čempionāts junioriem un kadetiem. Šajās sacensībās mūsu valsti pārstāvēja četri sportisti, no kuriem tikai Amandai Millerei izdevās izcīnīt zelta medaļu.

Šajā Eiropas čempionātā uz cīņu laukuma kāpa 1700 dalībnieki vairāk kā no 40 valstīm. Latviju pārstāvēja kopumā četri sportisti no kuriem divas bija kikboksa un boksa skolas „Rīga” audzēknes Amanda Millere (Pasaules čempionāta bronzas ieguvēja, vairākkārtējā Latvijas, Baltkrievijas čempione, „WKA International Open Cup 2012’’ uzvarētāja) un jaunākā dalībniece Diāna Mitrjaikina (vairāku starptautisku turnīru uzvarētāja).

Sportistes, kuras trenē divkārtējā pasaules čempione kikboksā Linda Ābele (Moroza), tika pietiktas divās disciplīnās – „light contact” un „kick-ligh”. Trīspadsmit gadīgajai Diānai, kura bija par 10 kg vieglāka par savām konkurentēm, nedaudz nepaveicās ar izlozi un pirmajā aplī satikās ar galvas tiesu garāko pagājušā gada pasaules čempionāta uzvarētāju no Slovākija. Mūsu sportiste piekāpās pēc punktiem, zaudējot ar rezultātu 2:1.

Izlozē nedaudz vairāk paveicās četrpadsmit gadus vecajai Amandai Millerei , kura pirmajā cīņā tikās ar sportisti no Anglijas Greisu Dženkinu, kuru latviete uzvarēja ar vienbalsīgu rezultātu 3:0. Nākamajā kārtā mūsu kikbokserei pretī nāca Polijas sportiste Kinga Mikolajčuka, kura tika uzvarēta ar 2:1. Arī trešā pretiniece bija no Polijas - Veronika Novāka, gara un neparocīga. Arī šajā cīņā ar identisku rezultātu 2:1 tika izcīnīta uzvara un nopelnīta vieta pusfinālā.

Pusfinālā Amandai pretī stājās itāliete Karema Segrera. Cīņa ritēja punkts punktā, taču aizvadot visus atvēlētos raundus sānu tiesneši ar nevienbalsīgu lēmumu 2:1 uzvaru Atdeva Millerei, kura kvalificējās finālam.

Finālā latvieti gaidīja sportiste no kaimiņzemes Krievijas Valēriju Voropajeva. Amanda uz šo cīņu iznāca ar ļoti labu noskaņojumu un uzdevumu izraut uzvaru, lai ko tas viņai nemaksātu… Rezultātā pēc ļoti sīvas cīņas, Amanda Millere izcīnīja uzvaru un tika kronēta par jaunu Eiropas čempioni.

Izmantotie resursi:
Sporta klubs "Profesionalis" - Sporta klubs...