Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Džons Dzonss uzveic Belfortu un gaida maču ar Denu Hendersonu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Džons Dzonss uzveic Belfortu un gaida maču ar Denu Hendersonu
Džons Džonss lauž Vitora Belforta roku
Foto: sherdog.com

UFC pussmagā svara čempions Džons Džonss (17-1-0) vakar Kanādā šova „UFC 152” ietvaros aizvadīja ceturto veiksmīgo sava titula aizstāvības cīņu, ceturtajā raundā ar rokas laušanas paņēmienu uzveicot brazīliešu sportistu Vitoru Belfortu (21-10-0), kurš cīņai piekrita mēnesi pirms noliktā mača.

Kā jau zināms, tad Džonam Džonsam ceturtā titula aizstāvības cīņa bija paredzēta pret bijušo PRIDE un Strikeforce čempionu Denu Hendersonu, taču MMA veterāns treniņā guva savainojumu un viņa vietu ieņēma eks UFC pussmagā svara čempions Vitors Belforts.

Liela daļa ekspertu prognozēja ātru Džonsa uzvaru, taču Belforts visus patīkami pārsteidza. Pirmajā raundā vienā no momentiem, kad cīņa bija nonākusi parterā un Vitors atradās apakšā zem čempiona, viņam izdevās paņemt Džonu uz rokas laušanas paņēmienu, taču čempions nedabiskā veidā roku izlocīja no brazīlieša satvēriena. Izskatījās, ka Džonss bija guvis rokas savainojumu, taču amerikāņu sportists turpināja cīņu it kā nekas nebūtu noticis.

Pārējās cīņas notikumus diktēja Džons Džonss, viņš labi strādāja distancē, bombardējot brazīliešu atlētu ar sitieniem gan ar elkoņiem, gan ar kājām. Arī parterā Džonss nežēloja savu oponentu klapējot to ar elkoņiem. Vienā no epizodēm Belfortam tika pārsista uzacs. Ceturtā raunda sākumā čempions nogāza zemē manāmi nogurušo Vitoru Belfortu, pieturēja vienu viņa roku ar celi un sita ar elkoni, taču tad brazīlietis atdeva otru roku un Džons Džonss izmantoju doto izdevību - pielietoja laušanas paņēmienu, pēc kā brazīlietis padevās.

Šī, iespējams, bija divdesmit piecus gadus vecā Džona Džonsa smagākā cīņa viņa karjerā. Lai vai kā, viņš ceturto reizi nosargāja viņam piederošo UFC titulu. Pie tam, šajā cīņā amerikānis nopelnīja arī „Submission of the Night” prēmiju. Šī sportistam bija jau otrā tāda veida prēmija.

Nākošo cīņu čempions vēlas aizvadīt pret Denu Hendersonu: „Godīgi runājot, es domāju, ka man nepabeigtas darīšanas ar Denu Hendersonu. Kad viņš sadziedēs savainojumu, vēlos turpināt ar to pie kā mēs palikām. Gribu cīņu ar viņu!”

Taču izskatās, ka pašam Džonsam Džonsam vajadzēs ņemt uz kādu laiciņu atelpu… Viņš cīņā ar Vitoru Belfortu guva rokas savainojumu pēc kuras sportists tika nogādāts vietējā hospitālī.

„UFC 152” rezultāti

Nr.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaundsLaiks
1.Jon JonesVitor Belfortsubmission (americana)40:54
2.Demetrious JohnsonJoseph Benavidezdecision (split)55:00
3.Michael BispingBrian Stanndecision (unanimous)35:00
4.Matt HamillRoger Hollettdecision (unanimous )35:00
5.Cub SwansonCharles OliveiraKO (punches)12:40
6.Vinny MagalhaesIgor Pokrajacsubmission (armbar)21:14
7.T.J. GrantEvan DunhamDecision (unanimous)35:00
8.Sean PiersonLance BenoistDecision (unanimous)35:00
9.Marcus BrimageJimy HettesDecision (unanimous)35:00
10.Seth BaczynskiSimeon ThoresenKO (punch)14:10
11.Mitch GagnonWalel Watsonsubmission (rear-naked choke)11:09
12.Kyle NokeCharlie BrennemanTKO (strikes)10:45

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...

     [+] [-]

, 2012-09-24 23:18, pirms 12 gadiem
tā nu nebija,ka turpinaaja ciinju,itkaa neka nbeuutu bijis,centaas to neteligrafet,bet nuu gaidu zinjas,kastad notikas ar roku
Itors pats krita ieksh full guard,gameplan or somethong who the fukc know..

     [+] [-]

, 2012-09-25 13:15, pirms 12 gadiem
žēl, ka nenorāva un neuzgrillēja to roku.
un dieva dēļ UFC nahrenizējiet FLW (BW arī pie reizes), nu cik var skatīties kā 2 blusas lēkā 25 minūtes.

     [+] [-]

, 2012-09-28 03:36, pirms 12 gadiem
Olivera izskatījās it kā būtu nopirkts. Tādu jancīgu KO kopš Silvas/Grifina cīņas nebiju redzējis.

neko īpašu par FLW neteikšu, vienīgi to, ka 115 mārciņu divīziju tiešām nevajag, tā jau zem LW vieglās divīzijas seklas kā peļķes.