Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Zozuļa pārāks par Gorbenko, Skrīvers uzveic Halilovu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Zozuļa pārāks par Gorbenko, Skrīvers uzveic Halilovu
Andrejs Zozuļa
Foto: Renārs Vahšteins

Vakarnakt Kuldīgā notika cīņu šovs „Battlefield”, kurā bijušais IRO Eiropas čempions MMA Andrejs Zozuļa kikboksa cīņā pēc punktiem uzveica ukraini Juriju Gorbenko, savukārt Latvijas čempions MMA Edgars Skrīvers pēc kikboksa noteikumiem uzvarēja lietuvieti Hasanu Halilovu.

Uz cīņu šova „Battlefield” ringa kāpa piecpadsmit cīkstoņu pāri, kuri stiprāko noskaidroja pēc kikboksa, MMA un boksa noteikumiem. Sportisti bija sabraukuši no Rīgas, Kuldīgas, Saldus, Tukuma un Jelgavas, kā arī no Ukrainas, Krievijas, Lietuvas un Uzbekistānas.

Vakara galvenais un noslēdzošais mačs bija smagsvaru kikboksa cīņa, kurā dūres krustoja divi MMA cīkstoņi Andrejs Zozuļa (MMA: 13-16-0) ar ukraini Juriju Gorbenko (MMA: 10-22-0).

Neskatoties uz pirms nedēļas uzvarētajā cīņā Liepājā ar Rihardu Biģi gūtajiem mikro savainojumiem, visai aktīvi cīņu uzsāka kuldīdznieks Andrejs Zozuļa, pirmajā raundā nodemonstrējot lielisku sniegumu. Otrajā raundā mājinieks nedaudz pagura, vairāk ļaujot pastrādāt Gorbenko.

Savukārt trešais raunds šajā cīņā bija īsts trilleris, kurā punktus zaudēt nevēlējās neviens no sportistiem, tāpēc strādāja ar pilnu atdevi. Neskatoties uz sportistu aktīvo darbību ringā, nokauts nesekoja un šis mačs beidzās pēc punktiem.

Ar dalītu tiesnešu lēmumu (2:1) uzvaru pēc punktiem guva mājinieks Andrejs Zozuļa, savā kikboksera statistikā ierakstot vienpadsmito uzvaru.

Skrīvers ar uzvaru debitē kikboksā

Ne mazāk interesantā un nozīmīgā mačā aci pret aci ar Lietuvas un Baltijas čempionu kikboksā Hasanu Halilovu stājās Latvijas labākais pusvieglā svara MMA cīkstonis Edgars Skrīvers (MMA: 10-2-0), kuram šī bija debija kikboksā.

Jāpiebilst, ka Edgaram sākotnēji šajā pasākumā dūres bija jākrusto ar Deividu Ilu no Lietuvas, taču dažas dienas pirms nozīmētā mača viņš treniņos guva savainojumu, tāpēc viņa vietu ieņēma Halilovs.

Lai arī Skrīvers pirms cīņas šajā mačā netika uzskatīts par favorītu, ringā viss izskatījās pavisam savādāk. Jau no pirmās minūtes līdera lomu uzņēmās tukumnieks, kurš labi ieturēja distanci un uzbruka ar ātriem un spēcīgiem sitieniem. Galu galā sportisti ringā aizvadīja visus trīs trīsminūšu raundus, pēc kuriem uzvaru ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem izcīnīja Edgars Skrīvers.

„Jutu, ka varēju cīņu pabeigt ar nokautu, taču lieki neriskēju un turpināju cīnīties savā tempā. Liels paldies jāizsaka kuldīdzniekiem, kuri mani uzņēma kā savējo, kā arī pārējiem faniem, kuri, lai redzētu manu cīņu brauca pat no Tukuma un Rīgas,” pēc cīņas emocionāls bija Skrīvers.

Kozlovskis uzveic Armanoviču un kļūst par Latvijas čempionu

Kuldīgā vienā no piecpadsmit cīņām tika aizvadīta arī viena titula cīņa, kurā par Latvijas čempiona titulu vieglākajā svarā (-65 kg) cīnījās kuldīdznieks Atvars Armanovičs (4-1-1) ar rīdzinieku, Eiropas čempionu kikboksā Raimondu Kozlovski (2-4-0).

Cīkstoņi jau no pirmās sekundes uzņēma apgriezienus un metās viens otram virsū. Šajā sitienu apmaiņas brīdī Armanovičs centās nogāzt Kozlovskis uz partera, taču mēģinājums bija brāķīgs un kuldīdznieks pats nonāca neizdevīgā pozīcijā.

Uz zemē guļoša Atvara uzsēdās Raimonds, kurš ar sitieniem pa guļošo pretinieku centās viņu nokautēt, taču kādu brīdi kuldīdznieks mēģināja aizsargāties, līdz cīņā iejaucās ringa tiesnesis un šo maču apstādināja.

Līdz ar to uzvaru pirmajā raundā ar tehnisko nokautu izcīnīja Raimonds Kozlovskis, kļūstot par Latvijas čempionu MMA vieglākajā svarā.

Cīņu šova „Battlefield” rezultāti:

DisciplīnaUzvarētājsZaudētājsMetodeRaundsLaiks
K1Māris DidžusEdvinas Šopis (Lietuva)TKO30:50
K1Hārdijs MadelānsFaustas Šopis (Lietuva)Decision (Unanimous)33:00
K1Toms TrukšānsRomāns GutkēvičsTKO21:46
K1Ruslan Kovalenko (Ukraina)Konstantīns BulohovsTKO31:50
K1Edgars SkrīversHasan Khalilov (Lietuva)Decision (Unanimous)33:00
K1Andrejs ZozuļaYuri Gorbenko (Ukraina)Decision (Split)33:00
MMAJamoliddin Ergashev (Uzbekistāna)Jevgēņijs ZavadskisSubmission10:47
MMAMihails PanovsAleksandrs KarcevsSubmission10:44
MMAVugar Bakhshiev (Krievija)Gvido GranauskisTKO11:12
MMADaniels RiekstiņšReinis FrāmsKO10:44
MMARaimonds KozlovskisAtvars ArmanovičsTKO12:34
BokssStaņislavs LukašēvicsMikus KodolsDRAW43:00

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...