Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Kopjevs izcīna 17. vietu pasaules taekvondo čempionātā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Kopjevs izcīna 17. vietu pasaules taekvondo čempionātā
Imants Kopjevs un Aldons Vrubļevskis
Foto: olimpiade.lv

No 15. līdz 21. jūlijam ceturtajā lielākajā Meksikas pilsētā Pueblā notika pasaules taekvondo čempionāts. Latvijas izlases sportists Imants Kopjevs izcīnīja 17. vietu, informē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

Šis bija 21. vīriešu un 14. sieviešu pasaules taekvondo čempionāts, kurš kopā pulcēja 872 sportistus no 134 valstīm. 2011. gadā šāds turnīrs notika Dienvidkorejas pilsētā Kjondžu, kurā piedalījās 950 sportisti no 149 valstīm. Šī gada turnīru tiesāja 100 starptautiskie tiesneši. Turnīrā tika izmantota Daedo elektronisko protektoru sistēma, kā arī bija pieejams video atkārtojums. Cīņas notika uz 5 laukumiem.

Čempionāts tika aizvadīts astoņās vīriešu svara kategorijās (-54kg, -58kg, -63kg, -68kg, -74kg, -80kg, -87kg and +87kg ) un astoņās sieviešu svara kategorijās (-46kg, -49kg, -53kg, -57kg, -62kg, -67kg, -73kg and +73kg).

Katra turnīra diena tika sadalīta trīs daļās. No plkst.9.00 līdz 12.00 notika pirmās izslēgšanas kārtas, no plkst.14.00 līdz 17.00 tika izcīnītas cīņas līdz ceturtdaļfināliem, un no plkst.19.00 līdz 20.30 tika aizvadīti pusfināli un fināli, ja turnīrā bija tikai divu svara kategoriju cīņas, vai arī no plkst.19.00 līdz 21.15, ja turnīra dienā cīnījās trīs svara kategoriju sportisti.

Šajā pasaules čempionātā piedalījās arī Latvijas izlases sportists Imants Kopjevs. Viņš cīnījās svara kategorijā vīriešiem līdz 74 kg. Imants pirmajā cīņā cīnījās pret Ganas sportistu Benaiju Torkorno, kuru arī uzvarēja ar rezultātu 6:5. Lai arī cīņas vidū Imants saņēma sitienu galvā, beigās viņš spēja atgūties un uzvarēt cīņu. Otrajā cīņā Latvijas sportists cieta zaudējumu pret Senegālas sportistu Goromi Kare, savācot maksimālo soda punktu daudzumu. Galā Imants Kopjevs izcīnīja 17. vietu, kas ir labs rezultāts, zinot, ka tā bija debija pasaules čempionātā.

Svara kategorijā vīriešiem līdz 80 kg galvenie favorīti bija Stīvens Lopezs no ASV, kurš kļuva par zelta medaļnieku 2005., 2007. un 2009. gada pasaules čempionātā, kā arī Ārons Kuks no Menas salas, kurš 2008. gada olimpiskajās spēlēs Pekinā izcīnīja 5. vietu. Tomēr abi divi favorīti zaudēja dažādās izslēgšanas kārtās, netiekot pat līdz pusfinālam. Par čempionu šajā svarā kļuva vācietis Tahirs Guļecs, kurš finālā pārspēja meksikāni Rene Lizaragu.

Arī Londonas Olimpisko spēļu čempione sievietēm svara kategorijā līdz 57 kg Džeida Džounsa no Lielbritānijas neiekļuva pusfinālā, paliekot šajā pasaules čempionātā bez medaļām. Tāpat arī zelta medaļas ieguvējs Olimpiskajās spēlēs svara kategorijā vīriešiem līdz 68 kg Servets Tazeguls no Turcijas nespēja iekļūt labāko trijniekā šajā pasaules čempionātā, izkrītot jau sešpadsmitdaļfinālā. Itālis Karlo Molfeta, kurš pēdējās Olimpiskajās spēlēs izcīnīja zelta medaļu svara kategorijā vīriešiem virs 80kg, šajā čempionātā svara kategorijā vīriešiem līdz 87 kg cieta sakāvi jau pirmajā izslēgšanas kārtā.

Pasaules čempionāts notiek reizi divos gados, tāpēc arī šoreiz piesaistīja lielu sabiedrības un mediju, it īpaši televīzijas, uzmanību. Pasaules čempionāts notika Pueblas Izstāžu centrā. Komandu finansiāli atbalstīja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments un Latvijas Olimpiskā komiteja.

Izmantotie resursi:
sports.riga.lv