Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Tairons Spongs kļūst par GLORY pussmagā svara čempionu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Tairons Spongs kļūst par GLORY pussmagā svara čempionu
Tairons Spongs
Foto: en.susumug.com

Surinamiešu smagā svara kikbokseris Tairons Spongs vakarnakt izcīnīja uzvaru „Glory 9: New York - 2013 (-95kg)” turnīrā. Ceturtdaļfinālā viņš sakāva Maiklu Dutu, pusfinālā uzvarēja Filipu Verlinderu, bet finālā ar nokautu uzvarot Danjo Ilungu tika kronēts par jauno GLORY pussmagā svara čempionu.

Šajā turnīrā piedalījās Tairons Spongs (Surinama), Maikls Duts (Nīderlande), Danjo Ilunga (Kongo), Murads Bouzidi (Tunisija), Braiens Kolette (ASV), Stīvs Makkinons (Austrālija), Dastins Džeikobijs (ASV) un Filips Verlindens (Beļģija).

Divdesmit septiņus gadus vecais Tairons Spongs, kuram šobrīd ir līgums ar amerikāņu MMA organizāciju WSOF, turnīru iesāka ar uzvaru pār nīderlandiešu kikbokseri Maiklu Dutu. Tiesa, sākums priekš Sponga izvērtās dramatisks, Duts cīņas desmitajā sekundē aizsūtīja surinamieti nokdaunā. Tairons spēja atgūties un pēc divdesmit sekundēm ar precīzu sitienu noguldīja Dutu uz ringa dēļiem, izcīnot uzvaru ar nokautu.

„Pirmajā raundā nepamanīju vienu sitienu un atrados uz zemes. Jāmēģina izvairīties no tādiem gadījumiem,” pēc cīņas izteicās Tairons Spongs, kuram pusfinālā stājās pretī Filips Verlindens, kurš ceturtdaļfinālā sakāva Stīvu Makkinonu.

Pusfināla kaujā Spongs ar Verlinderu ringā aizvadīja visus trīs trīsminūšu raundus izcīnot pārliecinošu uzvaru ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem.

„Neesmu „Grand Prix” turnīru mīļotājs, jo pēc katras cīņas tev atkal jāatgriežas ģērbtuvēs, lai motivētu sevi un nākamo cīņu. Dodiet man vienu slavenu vārdu un lielu cīņu – tas man patīk labāk,” pirms fināla cīņas ar Danjo Ilungu apgalvoja surinamiešu kikbokseris.

Tāpat kā ceturtdaļfināla mačs, tā arī fināla cīņa priekš talantīgā Tairona Sponga bija diezgan īsa. Mačs tika apstādināts pirmā raunda sešpadsmitajā sekundē. Lai arī Ilunga pēc Tairona spēcīgā sitiena grīļodamies, bet spēja noturēties kājās, ringa tiesnesis nolēma iejaukties cīņas gaitā un apstādināt šo maču, piešķirot uzvaru ar nokautu Taironam Spongam, kurš par uzvaru visā turnīrā saņēma čeku par 200, 000 ASV dolāru.

Protams, par tādu tiesneša lēmumu un cīņas apstādināšanu mierā nebija nedz pats Danjo Ilunga, nedz sanākušie skatītāji… Iespējams, ka tiesnesis nedaudz par ātru iejaucās, taču domājams, ka minūti vēlāk Kongo sportists tāpat atrastos uz ringa dēļiem.

„Tur viss bija skaidrs… Ar viņu bija cauri,” tiesneša darbību ringā attaisnoja Spongs, kurš šā gada 10. augustā aizvadīs MMA cīņu ar amerikāņu cīkstoni Endželu Deande (11-2-0).

Izmantotie resursi:
UFC, Mixed Martial Arts (MMA) News, Results:...
gloryworldseries.com