Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Bijušais UFC cīkstonis Dāvids Barons atgriežas sportā

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Bijušais UFC cīkstonis Dāvids Barons atgriežas sportā
Dāvids Barons
Foto: reimsmmateam.skyrock.com

Bijušais UFC un PRIDE vieglā svara cīkstonis, francūzis Dāvids Barons (17-3-1) pēc vairāk kā divu gadu dīkstāves 9. februārī Īrijā ar piedalīšanos šovā „Celtic Gladiator 6 - Day of War” atgriežas profesionālā MMA apritē. Viņš krustos dūres ar poļu sportistu, WFC vieglā svara čempionu Pjotru Halmanu (11-1-0).

Trīsdesmit deviņus gadus vecais Dāvids Barons pēdējo reizi uz MMA skatuves redzēts 2010. gada jūnijā cīņā pret armēņu cīkstoni Goru Harutujanu (9-1-1). Šajā duelī tika fiksēts neizšķirts un it kā bez oficiāla paziņojuma par karjeras beigšanu francūzis nozuda uz diviem gadiem, taču šogad viņš izdomājis atgriezties.

Barons MMA debitēja 1999. gadā ar uzvaru pār Karlu Sinsinatusu (0-1-0)… Profesionālajā sportā viņš aizvadījis divdesmit vienu cīņu, no kurām septiņpadsmit mačos svinējis uzvaras, pie tam 88 % gadījumu tās bija priekšlaicīgas uzvaras. Vienreiz viņa cīņā tika fiksēts neizšķirts, bet tikai trijās divkaujās francūzis bija bezspēcīgs savu pretinieku priekšā. Jāpiemin, ka šie trīs zaudējumi piedzīvoti pret UFC vīriem – Takanori Gomi (34-8-0), Pēru Eklundu (14-5-1) un Džimu Milleru (22-4-0).

Jāatzīmē arī Dāvida Barona karjeras spožākie mirkļi… Bijušā organizāciju PRIDE un UFC cīkstoņa priekšā galvas noliekuši neviens vien pasaulē un Eiropā labi zināms sportists, to vidū ir Hajato Sakurai (37-12-2), Dens Hardijs (25-10-0), Sauli Heilimo (13-3-1), Abduls Mohameds (19-8-3), Džonijs Frenči (16-9-0), kā arī mūsu Mārtiņš Egle (9-7-1), kurš ar franču dūru meistaru tikās tālajā 2002. gadā. Tā Eglem bija debija profesionālajā MMA, kas latvietim beidzās ne tikai ar zaudējumu, bet ar lauztu vaiga kaulu, degunu un roku… taču pateicoties šim mačam toreiz deviņpadsmit gadus vecajam Mārtiņam tika piedāvāts līgums ar nīderlandiešu MMA klubu „Kamakura”, kurā viņš notrenējās veselus divus gadus.

Arī divdesmit piecgadīgais Pjotrs Halmans nav nekāds peramais zēns, viņš no divpadsmit aizvadītajiem mačiem vienpadsmit divkaujās svinējis pārliecinošas uzvaras. Pērnā gada oktobrī poļu atlēts uzveica Vaso Bakoceviču (11-2-1) un tika kronēts par jauno slovēņu organizācija WFC vieglā svara čempionu. Šīs organizācijas paspārnē savulaik startējis arī kuldīdznieks Kalvis Gebauers (3-5-0). Pie nopietnākajā Halmana uzvarām var pieskaitīt triumfus pār somu Jarko Latomaki (18-10-0) un austriešu sportistu Tamirlanu Dadajevu (15-4-0), pārējie viņa pretinieki sportiskajā ziņā ne ar ko īpašu nav izcēlušies.

Vadoties pēc portālā sherdog.com pieejamās informācijas, šova „Celtic Gladiator 6 - Day of War” ietvaros profesionālajā MMA debitēs Latvijas sportists Jānis Liepnis (0-0-0), kurš dzīvo Īrijā un pārstāv vietējo klubu „Ura Fight Club”. Tiesa, par šo sportistu informācija ir visai skopa, taču cerams, ka nākotnē par noslēpumaino Jāni Liepni uzzināsim detalizētāku informāciju.

„Celtic Gladiator 6 - Day of War” cīņu pāri

David Baron vs. Piotr Hallmann
Mateusz Teodorczuk vs. Ross Pointon
Paul Reed vs. Artur Sowinski
Roman Lubinski vs. Janis Liepnis
Leszek Dabrowski vs. Krzysztof Zukowski
Krzysztof Karasiewicz vs. Jarek Manaj
Piotr Zurawski vs. Dwayne Mallon
Mateusz Piwowarczyk vs. Stephen Owens
Hugh Harris vs. Kamil Marczak

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...