Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Konte: "50% cīkstoņu lieto dopingu"

Jānis Pārums

Konte: "50% cīkstoņu lieto dopingu"
Viktors Konte (no kreisās)
Foto: AP/Scanpix

Bijušais kompānijas BALCO vadītājs un dopinga eksperts Viktors Konte kādā raidījumā atklājis savas domas par aizliegto vielu lietošanu cīņas sportā.

Savulaik Kontes radītā kompānija izstrādāja visjaunākā veida steroīdus, bet šobrīd viņš konsultē antidopinga organizācijas un strādā ar cīkstoņiem un bokseriem, tāpēc ir zinošs arī šajā jomā. Konte norādījis, ka aptuveni puse cīkstoņu lieto aizliegtās vielas.

"Aptuveni 50% no visiem cīkstoņiem lieto aizliegtās vielas. No tiem, kas strādā ar mani, iespējams, ir paši tīrākie cīkstoņi sportā," norādīja Konte, kurš šovasar pauda uzskatu, ka starp olimpiešiem dopinga lietotāju skaits ir 60%. "Atlētikas komisiju dopinga analīžu testu līmenis [salīdzinot ar WADA jeb Pasaules Antidopinga aģentūras veiktajiem testiem] ir vienkārši smieklīgs. Viņi nespēj veikt pārbaudes uz tādu spēcīgu stimulatoru kā EPO. Tāpat komisijas nepārbauda uz somatotropīnu un sintētisko testosteronu."

Konte uzskata, ka tuvākajā laikā situācija nemainīsies, jo cīkstoņu testēšana prasa lielus līdzekļus: "Vienīgais veids, kā kaut kas var mainīties – ja ļaudis, kuri taisa lielu naudu – nav svarīgi vai beisbolā, futbolā, UFC vai olimpiskajās spēlēs – pievērsīs uzmanību šai problēmai. Tad viņi varēs realizēt patiešām efektīvu testēšanas programmu. Taču viņi to nedara..."

Izmantotie resursi:
New York Post - New York News | Gossip | Sports...