Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Vanderlejs Silva paziņo par karjeras beigšanu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Vanderlejs Silva paziņo par karjeras beigšanu
Vanderlejs Silva
Foto: strictly-mma.com

Leģendārais brazīliešu MMA cīkstonis, bijušais organizācijas PRIDE vidējā svara čempions Vanderlejs Silva (35-12-1), pēc sportā pavadītajiem astoņpadsmit gadiem paziņojis par aktīvā sportista gaitu beigšanu.

„Šodien priekš manis ir skumja diena. Diemžēl, UFC atņēmusi man vēlēšanos cīnīties. Nevaru vairs ar to nodarboties. Es nevēlos, lai ar mani turpinātu tā izrīkoties,” oficiālajā paziņojumā rakstīja Vanderlejs Silva, kurš piespiedu aiziešanu „pensijā” saista ar UFC agresīvo politiku pret cīkstoņiem .

„Ar smagu sirdi man šodien jāsaka, ka vairs nekāpšu ringā. Kopš šodienas Vanderlejs Silva vairs necīnīsies! Man karjera ir galā. UFC cīkstoņi nesaņem atbilstošu cieņu, šā iemesla dēļ eju prom – man pietiek.”

Silva uzsvēra, ka UFC izdara lielu psiholoģisko spiedienu uz cīkstoņiem pat, ja viņi nav formā un tik un tā liek tiem cīnīties.

„UFC nolieto savus cīkstoņus līdz pēdējam. Viņi liek cīnīties neskatoties ne uz kādiem apstākļiem un fiziskā stāvokļa. Dažiem liek cīnīties savainotiem, pēdējā momentā liek nomest svaru!”

Trīsdesmit astoņus gadus vecais Silva profesionālajā MMA debitēja 1996. gadā ar uzvaru pār Dilsonu Filho (0-2-0). Divus gadus vēlāk brazīlietis debitēja UFC, piekāpjoties Vitoram Belfortam (24-10-0). Vēlāk Vanderleja ceļi aizveda līdz Japānai, kur līdz 2007. gadam viņš pārstāvēja toreiz pasaules lielāko MMA organizāciju PRIDE.

PRIDE rindās Silva uzvarēja vidējā svara turnīrā, kā arī tikia kronēts par PRIDE vidējā svara čempionu. Viņš aizvadīja četras veiksmīgas titula aizstāvības cīņas, līdz 2007. gadā viņam to atņēma Dens Hendersons (30-12-0).
Pēc PRIDE bankrota Vanderlejs Silva atgriezās UFC, kuras rindās līdz paziņošanai par karjeras beigšanu aizvadīja piecas cīņas, no kurām trijās svinēja uzvaras.

Silva savas karjeras laikā sakāvis veselu virkni pasaules vadošo atlētu, taču viņa nozīmīgākās uzvaras ir pār Denu Hendersonu, Kazuši Sakurabu (26-16-1), Kvintonu Džeksonu (35-11-0), Rikardo Aronu (14-5-0), Maiklu Bispingu (25-6-0) un Braienu Stenu (12-6-0).

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...