Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Pirms gada sadurtais Blagojs Ivanovs atgriežas MMA

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Pirms gada sadurtais Blagojs Ivanovs atgriežas MMA
Blagojs Ivanovs
Foto: novinite.com

Pēc divu gadu piespiedu pauzes, kas bija saistīta ar sadzīviskajā incidentā gūtajiem savainojumiem, aktīvajā sportā atgriežas pasaules smagā svarā čempions kaujas sambo Blagojs Ivanovs (7-0-0), kuram vēl joprojām spēkā līgums ar amerikāņu MMA organizāciju Bellator. Viņa atgriešanās notiks 13. septembrī šovā „Bellator MMA - Bellator 99”

Pērnā gada februārī bulgāru MMA cīkstonis Blagojs Ivanovs ar naža dūrieniem sirds rajonā tika nogādāts Bulgārijas galvaspilsētas slimnīcas reanimācijas nodaļā. Toreiz medicīnas darbinieki sportista veselības stāvokli vērtēja kā smagu, bet stabilu. Ārsti sešas stundas cīnījās par Ivanova dzīvību, kurš smagos ievainojumus ieguva kautiņā kādā no Sofijas restorāniem, un šajā cīņā izcīnīja uzvaru.

Trīs mēnešus vēlāk divdesmit sešus gadus vecais Blagojs Ivanovs pameta Bulgārijas galvaspilsētas slimnīcu un sāka mācīties dzīvot no jauna.

„No sākuma nebija viegli, sāku trenēties ar nelielu piepūli pakāpeniski to palielinot. Šobrīd varu teikt, ka esmu atguvis savu agrāko kondīciju. Gatavojos atgriezties ringā un jau zināms manas atgriešanās dienas datums, ” stāsta Ivanovs, kurš savu pirmo cīņu pēc ilgās ārstēšanās aizvadīs 13. septembrī ar amerikāni Meniju Laru (4-3-0).

Atgādinām, ka Blagojs Ivanovs plašāk kļuva pazīstams pēc 2008. gada pasaules čempionāta kaujas sambo, kurā bulgārs finālā sensacionāli uzveica Fjodoru Jemeļjaņenko. Uzvara pār Jemeļjaņenko bulgāram bija kā trampelīns uz līguma noslēgšanu ar kādu no vadošajām MMA organizācijām. Pēc trīs gadu klejošanas pa dažādām otrā ešelona organizācijām, 2011. gadā Ivanovs noslēdza līgumu ar Bellator. Blagojs MMA karjeras laikā kopā aizvadījis septiņas cīņas, visās izcīnot uzvaras. Savā pēdējā mačā, kas tika aizvadīts 2011. gada decembrī, bulgāru smagsvars uzveica bijušo UFC smagā svara čempionu Riko Rodrigezu (51-21-0).

Izmantotie resursi:
UFC News and MMA News, UFC Rumors, Rankings,...