Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Pārsteigums: Vēbers Mīks viegli uzveic UFC cīkstoni Palharesu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Pārsteigums: Vēbers Mīks viegli uzveic UFC cīkstoni Palharesu
Rosimars Palharess
Foto: sherdog.com

Diezgan lielu sensāciju vakarnakt Itālijā notiekošajā cīņu šovā “Venator FC 3: Palhares vs. Meek” sarūpēja norvēģu MMA cīkstonis Emīls Vēbers Mīks (8-2), kurš pirmajā raundā ar tehnisko nokautu uzvarēja bijušo organizācijas WSOF čempionu brazīlieti Rosimaru Palharesu (18-7), kļūstot par jauno “Venator FC” vidējā svara čempiona jostas īpašnieku.

Cīņā starp vienu no pasaules labākiem vidējā svara MMA cīkstoņiem Rosimaru Palharesu un uz to brīdi mazpazīstamo Emīlu Vēberu Mīku tika izspēlēta vakantā itāļu MMA organizācijas “Venator FC” vidējā svara čempiona tituls.

Pirms mača, protams, šajā duelī nekādas izredzes uz uzvaru netika dotas norvēģu sportistam, jo viņam taču pretī stājās pasaules slavenais Palharess, kurš, neskatoties uz panākumiem, no pasaules vadošajām organizācijām UFC un WSOF tika atbrīvots tikai dēļ savas agresīvās un nesportiskās uzvedības cīņu laukumā.

Tomēr Mīks pierādīja, ka ir spējīgs cīnīties ar augstākā kaluma MMA zvaigznēm. Cīņu, kā jau tas bija paredzams, daudz drošāk iesāka brazīlietis un jau pie pirmās izdevības mēģināja pāriet cīņā parterā, kas arī bija viņa kļūda. Norvēģis šajā brīdī Palharesu sagaidīja ar vairākiem spēcīgiem sitieniem un izcīnīja savas karjeras ne tikai ātrāko, bet arī nozīmīgāko uzvaru.

Emīls Vēbers Mīks, pateicoties šim panākumam, turpina trīs cīņu uzvaru sēriju, savukārt Rosimaram Palharesam šis bija pirmais zaudējums pēdējās piecās aizvadītajās cīņās.

Uzvaru Itālijā šajā pašā pasākumā izcīnīja bijušais UFC cīkstonis, pašreizējais “Venator FC” vidējā svara čempions brits Luks Bārnets (11-3), kuram sākotnēji bija paredzēta cīņa ar citu izbijušo UFC atlētu amerikāni Džeisonu Milleru (24-10), taču tas svēršanās procedūras laikā nespēja ielīst vidējās svara divīzijas rāmjos (pārsniedza atļauto svaru par 11 kg!!!!), līdz ar to viņu pēdējā momentā aizvietoja moldāvs Stefans Kroitaru (6-2-1). Bārnets otrajā raundā ar tehnisko nokautu izcīnīja uzvaru un nosargāja savu čempiona titulu.

Savukārt Millers, kurš šajā cīņu šovā paredzētās titula cīņas vietā savas neprofesionālās attieksmes dēļ nespēja ielīst attiecīgajā svara kategorijā, cīnījās ar itāli Matiu Šiavolinu (13-2) un piedzīvoja zaudējumu otrajā raundā.

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...