Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Zozuļa pankrationa cīņās uzveic Zbitkovski

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Zozuļa pankrationa cīņās uzveic Zbitkovski
Andrejs Zozuļa
Foto: Kaspars Sedliņš

Šodien Kuldīgā notiekošajā pankrationa cīņu šova „Pankration Fighting Legue 1” galvenajā cīņā bijušais Eiropas MMA čempions Andrejs Zozuļa (Kuldīga) ar tehnisko nokautu uzveica Baltijas čempionu pankrationā Vadimu Zbitkovski (Ludza), ziņo pasākuma organizators Jānis Miezītis.

Pankrations ir MMA (Mixed Martial Arts) paveids, kurā ir atļauta visa veida sitienu tehnika (ar elkoņiem, galvu, ceļiem, plaukstu, dūrēm un kājām) un cīņas tehnika, kā arī sportisti drīkst izmantot visa veida žņaugšanas un laušanas paņēmienus. Cīņas formula: viens raunds pa piecām minūtēm.

Jāpiemin, ka cīņa notiek aizsargķiverēs, kā arī sportistu kājas sedz aizsargi un rokās ir MMA cimdi.

Cīņa sākās ar izlūkošanu, abi sportisti raustīja viens otru gaidot oponenta reakciju līdz Vadims Zbitkovskis iegāja Latvijas MMA izlases kapteinim Andreja Zozuļam kājās un cīņa turpinājās parterā. Taču zemē Zbitkovskim neizdevās nostabilizēties dominējošajā pozā, Zozuļa izrāvās no ludzieša satvēriena un piecēlās kājās. Kājās aktīvāks bija kuldīdznieks, kurš mērķtiecīgi uzbruka un uzņēmās kontroli pār cīņu.

Cīņas vidū Zbitkovskis atkal iemetās Zozuļam kājās un cīņa turpinājās uz zemes, kur tāpat kā stāvus pozā turpināja dominēt kuldīdznieks. Vienā no epizodēm Zozuļam tika norauta ķivere un cīņu apstādināja tiesnesis, taču viņš turpināja sist savu pretinieku. Par šo pārkāpumu tiesnesis Andrejam noņēma vienu punktu.

Zozuļam tika uzvilkta ķivere un cīņu tiesnesis atļāva turpināt parterā, kur kuldīdznieks atradās pretiniekam virsū, tātad dominējošajā pozā un uzsāka sitiena sēriju ar rokām pa seju. Vadims centās aizsargāties, taču Andreja sitieni bira kā pupas un Zbitkovskis bija bezspēcīgs. Lai sportists no Ludzas negūtu nopietnus savainojumus mačā iejaucās tiesnesis, kurš apstādināja cīņu.

Šis bijušajam Eiropas MMA čempionam Andrejam Zozuļam, kurš trenējās Francijā šogad bija pirmais mačs Latvijā, kā arī pirmā uzvara.

Iespējams, ka nākamo maču Zozuļa aizvadīs jau 18. jūnijā Rīgā cīņu šovā „Cage fight vol. 6”, taču šo informāciju sportists vēl oficiāli nav apstiprinājis.

„Pankration Fighting Legue 1” cīņu rezultāti

UzvarētājsZaudētājsMetodeLaiks
Arsens Burkevičs ("Saņ-Da")Klaudijs Jankevics ("Bushido")TKO1.30
Sanijs SIdejs ("Team Kuldiga")Edgars Krulls ("Sev arch")TKO2.30
Rustams Šironovs ("Sparta")Mārtiņš Štofregens ("MMA Generation")TKO2.30
Gints Zīverts ("Gigants")Mārcis Balodis ("MMA Generation")TKO2.20
Mārtiņš Grīnfelds ("MMA Generation")Zigmārs Čīča ("Bushido")TKO1.20
Guntis Krolmanis ("Saņ-da")Mārtiņš Cīrulis ("Team Kuldiga")PTS5.00
Ruslans Rohmans (Kandavas boksa klubs)Pavels Suhlovs ("Avangard")PTS5.00
Aleksejs Povulāns ("Sev arch")Jānis Poriņš ("Team Kuldiga")TKO2.00
Roberts Šenfelds ("Team Kuldiga")Ivars Stepans (Kandavas boksa klubs)DRAW5.00
Reinis Frāms ("MMA Generation")Māris Jankevics ("Bushido")TKO1.20
Viesturs Višņevskis ("Team Kuldiga")Rustams Šironovs ("Sparta")Submission3.10
Andrejs Zozuļa ("MMA Generation")Vadims Zbitkovskis ("Fighter")TKO3.30

Izmantotie resursi:
Contact Support