Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Rendijs Kotjurs grasās beigt karjeru

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Rendijs Kotjurs grasās beigt karjeru
Rendijs Kotjurs
Foto: Sherdog.com

Bijušais UFC čempions divās svara kategorijās Rendijs Kotjurs (ASV) kuram 30. aprīlī jācīnās ar bijušo UFC pussmagā svara čempionu Lioto Mačidu (Brazīlija), pēc šīs cīņas plāno beigt savas profesionālā sportista gaitas, ziņo ESPN.com

Četrdesmit septiņus gadus vecais Rendijs Kotjurs (19-10-0), kurš profesionālajā MMA kopš savas debijas, kura notika tālajā 1997. gadā, aizvadījis divdesmit deviņas cīņas (Cīņa ar Lioto Mačidu sportistam būs trīsdesmitā – aut.), pēc cīņas ar Lioto Mačidu leģendārais sportists plāno aiziet no sporta.

„Es pieļauju, ka šī ir mana pēdējā cīņa UFC,” apgalvo Kotjurs.

„Es zinu, ka UFC ir citi plāni sakarā ar mani, it īpaši pēc Strikeforce iegādāšanās. Viņi mēģinās sarīkot man vēl kādas cīņas, taču es nedomāju, ka tas notiks. Es vēlos, lai gala lēmums piederētu man.”

Kotjurs stāsta, ka iemesls kāpēc viņš vēlas iet prom no lielā sporta ir, jo viņš nevēlas iedzīvoties lielās traumās dēļ kurām tāpat sportista gaitas būs jābeidz.

„Vēlos karjeru beigt ar saviem nosacījumiem. Nevēlos gaidīt brīdi, kad zaudēšu vai gūšu kādu traumu, kura pārvilks krustu manai karjerai. Gribu pats pieņemt lēmumu.”

Jāpiemin, ka leģendārais MMA cīkstonis Rendijs Kotjurs jau pēc cīņas ar ne mazāk leģendāro bokseri Džemsu Toniju, kuru viņam izdevās uzvarēt jau pirmajā raundā, ziņoja, ka beigs karjeru, bet tomēr nolēma aizvadīt vēl viena cīņu. Toreiz viņš minēja, ja UFC viņam dos iespēju cīnīties ar Lioto Mačidu, viņš šo iespēju izmantos. Kas zina, varbūt gadījumā, ja Kotjuram izdosies uzvarēt Mačidu viņš tomēr atkal pārdomās un turpinās savu karjeru.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...