Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Musasi šovā „UFC Fight Night 42” cīnīsies ar Muņozu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Musasi šovā „UFC Fight Night 42” cīnīsies ar Muņozu
Gegards Musasi
Foto: fightrankings.wordpress.com

Bijušais organizāciju DREAM un Strikeforce pussmagā svara čempions Gegards Musasi (34-4-2) savu nākamo cīņu aizvadīs 31. maijā Berlīnē (Vācijā), kur cīņu šova „UFC Fight Night 42” vakara galvenajā cīņā dūres krustos ar Marku Muņozu (13-4-0).

Nīderlandē dzīvojošais armēņu izcelsmes sportists Gegards Musasi UFC rindās aizvadījis vien divas cīņas, no kurām tikai debijas mačā izcīnījis uzvaru. Pēc uzvaras debijas cīņā pār zviedru Iliru Latifi (8-3-0) Musasi nolēma pāriet vienu svara kategoriju zemāk, proti, uz vidējo svara divīziju, kurā viņam pirmajā mačā konkurenci sastādīja bijušais UFC pussmagā svara čempions Lioto Mačida. Ja armēnis būtu uzvarējis, nopelnītu titula maču ar patreizējo UFC vidējā svara čempionu Krisu Veidmanu, taču iespēja Gegardam gāja secen, jo kā jau minējām, viņš piedzīvoja zaudējumu.

Jāatzīmē, ka bija laiki, kad Musasi uguņoja un bija viens no pasaules labākajiem pussmagā svara cīkstoņiem. Viņš savulaik savā īpašumā ieguva Strikeforce un DREAM pussmagā svara čempiona jostas, bet tagad dzenas pakaļ kādai no UFC čempiona tituliem. Taču savainojumu sērija darīja savu un Gegards vairs nav tas sportists, kas bija laika posmā no 2005. – 2011. gadam. Neskatoties uz savu salīdzinoši blāvo pēdējā laika sniegumu, viņš vēl joprojām ir starp pasaules TOP 15 labākajiem vidējā svara cīkstoņiem.

Arī Marka Muņoza vārds atrodams starp pasaules piecpadsmit labākajiem vidējā svara cīkstoņiem. Atšķirībā no Musasi amerikānis UFC pārstāv jau kopš 2009. gada. Viņš pa šiem gadiem paspējis aizvadīt cīņas ar gandrīz visiem labākajiem vidējā svara atlētiem – Krisu Veidmanu, Damianu Maiu, Kendalu Grouvu, Metu Hamilu, Jušinu Okami u.c.

Pēdējo cīņu Muņozs tāpat kā viņa nākamais pretinieks Gegars Musasi aizvadīja ar Lioto Mačidu un arī piedzīvoja zaudējumu.

Var teikt, ka gan Muņozs, gan Musasi šobrīd ir vienādās neapskaužamās pozīcijās, jo abi savās pēdējās divkaujās piedzīvojuši sakāves… Zinot UFC politiku, kuri nemīl sportistus ar garu zaudējumu sēriju, pastāv iespēja, ka pēc cīņas ar vienu no viņiem UFC varētu šķirties.

Izmantotie resursi:
MMAjunkie | UFC and MMA news, rumors, live...