Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Andrejs Arlovskis Maskavā cīnīsies ar Maiku Heisu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Andrejs Arlovskis Maskavā cīnīsies ar Maiku Heisu
Andrejs Arlovskis
Foto: sherdog.com

Bijušais UFC smagā svara čempions Andrejs Arlovskis (18-9-0) savu nākamo cīņu aizvadīs Krievijā, valstī, kurā viņš uzsāka savu profesionālo MMA karjeru. Cīņa notiks 16. decembrī Maskavā šova „Fight Nights - Battle of Moscow 9” ietvaros pret bijušo Strikeforce un Bellator cīkstoni Maiku Heisu (18-5-1).

Baltkrievu cīkstonis Andrejs Arlovskis, kurš divas nedēļas atpakaļ uzveica amerikāni Devinu Koulu (20-10-1), 16. decembrī aizvadīs cīņu Krievijā. Vērts pieminēt, ka tieši varenajā kaimiņzemē Arlovskis 1999. gadā debitēja profesionālajā MMA. Tiesa, viņa debija cīņās bez noteikumiem nebija īpaši veiksmīga, jo baltkrievs atzina skandalozi slavenā krievu atlēta Vjačeslava „Rižā Tarzāna” Daciha (5-7-0) pārākumu.

„Esmu laimīgs pēc tik daudziem gadiem cīnīties Krievijā. Jauktā cīņas māksla Krievijā sāk tikai plaukt un es domāju, ka pēc pāris gadiem šis sporta veids būs populārākais sporta paveids valstī,” pārliecināts ir Arlovskis.

Pēc zaudējuma Rižajam Tarzānam, šo neveiksmi baltkrievs nolīdzināja ar trijām uzvarām un nonāca ASV. 2000. gadā Andrejs debitēja UFC rindās ar uzvaru pār Āronu Brinku (25-23-0), bet piecus gadus vēlāk uzvarot Timu Silviu (31-7-0) viņš kļuva par jauno UFC smagā svara čempionu. Arlovskis nosargāja savu titulu cīņās pret Džastinu Eileru (19-7-1) un Polu Buantello (30-15-0),to pošu, kurš savā pēdējā cīņā uzveica latviešu sportistu Igoru Kostinu (5-1-0), bet 2006. gadā Andrejs Arlovskis no sava UFC titula šķīrās… viņam to konfiscēja Tims Silvia, persona, no kura tas pārņēma šo jostu.

2008. gadā Andrejs pameta pasaules vadošo MMA organizāciju un viņa dzīvē pēc dažām uzvarām sākās melnā strīpa, piedzīvojot vienu zaudējumu pēc otra. Taču, lai arī Arlovskis, kuru skatītāji iesauca par „Kristāla žokli”, sen vairs nav smagsvaru topa augšgalā, pēc četru zaudējumu sērijas spējis atgūties un izcīnīt var teikt četras uzvaras pēc kārtas… Oficiāli ieskaitītas trīs, taču uzvaru pār Timu Silviu organizācijas One FC līdz galam neizstrādāto noteikumu dēļ pasludināja par nenotikušu.

Savukārt bijušais CWFC smagā svara čempions Maiks Heiss MMA debitēja 2007. gadā un pārsteidza visus ar septiņu cīņu uzvaru sēriju. Pirmo zaudējumu amerikānim sarūpēja bijušais UFC smagsvars Mario Miranda (14-4-0). Jāpiemin, ka karjeras laikā Heiss tikai piecas reizes atzinis pretinieku pārākumu, un visas reizes viņš zaudējis tikai pēc punktiem.

Maiks ir startējis zem Strikeforce un Bellator, kā arī cīnījies ar daudziem labiem atlētiem, taču Andrejs Arlovskis formāli ir pats nopietnākais oponents ar ko amerikāņu smagsvaram ir nācies tikties.

„Andreja cīņas skatos jau ilgāku laiku. Viņš ir viens no maniem mīļākajiem cīkstoņiem,” apgalvoja Maiks Heiss. „Tā priekš manis ir milzīga iespēja un visi var nomierināties, jo es nākamajā mēnesī Maskavā izdarīšu vis, lai uzvarētu.”

Izmantotie resursi:
MMAjunkie.com • UFC blog for UFC...

     [+] [-]

, 2012-11-24 10:52, pirms 12 gadiem
This is Minskaaaa!!!!!!!