Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Uzstādīta skulptūra labākajai cīkstonei

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Uzstādīta skulptūra labākajai cīkstonei
Natālijas Vorobjovas skulptūra Sanktpēterburgā
Foto: wrestrus.ru

Aizvadītajā nedēļā Sanktpēterburgā svinīgi tika atklāta skulptūra labākajai Krievijas cīkstonei Natālijai Vorobjovai (22), kura startē svara kategorijā līdz 72 kg. Pati sportiste saka, ka to uztver vienaldzīgi, tomēr zināms gandarījums ir jūtams.

Svinīgajā ceremonijā piedalījās Sanktpēterburgas vicegubernators, pilsētas sporta komitejas vadītājs un citi svarīgi cilvēki. Pati sportiste gan nepiedalījās, jo tobrīd atradās Maskavā. "Es pret to izturos kaut kā vienaldzīgi," komentē Vorobjova. "Ja uzstādīja, tad uzstādīja. Prikolīgi, protams. Ir tāds teiciens: uzstādīja pieminekli dzīves laikā [smejas]. Reiz es būšu veca un slima sieviete. Tad ar saviem mazbērniem došos pie šī pieminekļa un parādīšu viņiem, cik skaista bija viņu vecmāmiņa 22 gados" [smejas].

Pasaules sportā bieži vien tiek uzstādītas skulptūras sportistiem un treneriem, kuri ir ne tikai dzīvi, bet arī turpina savu sportisko karjeru.

Vorobjova ir ļoti tehniska un dominējoša cīkstone, kurai parasti izdodas savas pretinieces pieveikt visai ātri. Septembra pasaules čempionātā viņa ar pirmajām pretiniecēm tika galā pusotras minūtes laikā, bet finālā, atrodoties pārliecinošā vadībā, kļūdījās un piedzīvoja negaidītu zaudējumu. Pirms tam viņa ieguva zelta medaļu šī gada Eiropas čempionātā, bet Londonas olimpiskajās spēlēs izcīnīja čempiones titulu. Ar šo vareno olimpisko čempioni treniņos ir cīnījusies arī 9 kilogramus vieglākā daugavpiliete Anastasija Grigorjeva.

Vērtējot visas svara kategorijas, sanktpēterburdziete Vorobjova ir pēdējo gadu labākā Krievijas cīkstone.

Izmantotie resursi:
"Sports Daily", wrestrus.ru

     [+] [-]

, 2013-10-21 16:30, pirms 11 gadiem
sirmais onkulis labajā pusē skatās ar šķību aci drusu sabijies :c