Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Svēršanās procedūra: Džonss un Gustafsons sver vienādi

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Svēršanās procedūra: Džonss un Gustafsons sver vienādi
Džons Džonss (no kreisās) un Aleksandrs Gustafsons
Foto: ufc.com

Toronto (Kanādā) pie „Maple Leaf Square” notika svēršanās procedūra pirms šovakar gaidāmās MMA titula cīņas starp patreizējo UFC pussmagā svara čempionu Džonu Džonsu (18-1-0) un titula pretendentu, zviedru Aleksandru Gustafsonu (15-1-0), kurš centīsies nogāzt amerikāni no troņa, kurā tas sēž jau divus gadus.

Svēršanās procedūrā izrādījās, ka gan patreizējais UFC čempions Džons Džonss, gan obligātais titula pretendents Aleksandrs Gustafsons sver absolūti vienādi – 92, 7 kilogramus. Jāatzīmē, ka UFC pussmagajā svarā maksimāli pieļaujamais svars ir 93 kg.

Daudzi MMA sporta zinātāji un fani pārliecināti, kā šī cīņa priekš UFC pussmagā svara čempiona būs viena no smagākajām cīņām viņa karjerā, jo Aleksandrs Gustafsons atšķirībā no citiem amerikāņa pretiniekiem neatpaliek no viņa auguma gabarītos.

Lai vai kā, sportisti pēc svēršanās skaidroja, ka līdzīgajiem auguma parametriem nav nekādas nozīmes.
„Tas ir svarīgs faktors, bet ne noteicošais. Viss atkarīgs no tā cik labi katrs no mums strādājis treniņos un no tā, kurš vairāk vēlas kļūt par čempionu,” pēc svēršanās preses konferencē izteicās Gustafsons, kuram karjeras vienīgo zaudējumu pirms trim gadiem sarūpējis Fils Deivis (12-1-0).

Sava pretinieka vārdiem piekrita arī Džonss: „Šajā sporta veidā lielu lomu spēlē prāts un tas kā tu pieej šai lietai. Ar nepacietību gaidu to brīdi, kad varēšu pierādīt, ka vienādie auguma parametri šeit nespēlē nekādu lomu.”

„Šī priekš manis būs jau trešā cīņa, kad esmu čempiona statusā ko aizvadu Kanādā, un es par to esmu ļoti priecīgs,” atzīmēja Džons Džonss, kuram tāpat kā Gustafsonam statistikā ierakstīta tikai viena sakāve. Teorētiski, tā nav īsta sakāve (nav zaudēts pēc punktiem ar nokautu vai sāpju paņēmienu), jo Džonss cīņā ar Metu Hamilu (11-4-0) tika diskvalificēts par aizliegto sitienu pielietošanu un līdz ar to viņam automātiski tika iegrāmatots zaudējums.

Jāatgādina, ka Džona Džonsa un Aleksandra Gustafsona cīņa notiks šovakar Toronto (Kanādā) šova „UFC 165” ietvaros, kurā šis mačs būs pasākuma galvenā cīņa. Šova otra pēc svarīguma svarīgākā cīņa būs mačs starp īslaicīgā UFC pusvieglā svara čempiona jostas īpašnieku, brazīlieti Renanu Barao (30-1-0) un amerikāni Ediju Vainlendu (20-8-1).

Izmantotie resursi:
UFC blog for UFC news, UFC rumors, fighter...