Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Latvijas MMA sportistiem neveiksmīgs starts Ukrainā

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Latvijas MMA sportistiem neveiksmīgs starts Ukrainā
Jurijs Višņevskis
Foto: rigaprofesionalis.lv

Harkovā (Ukrainā) notika cīņu šovs „Oplot Challenge 79”, kurā MMA cīņas aizvadīja četri Latvijas cīkstoņi, sporta kluba „Profesionālis” sportisti Jurijs Višņevskis (6-2-0), Aivars Kalniņš (0-3-0), Rodions Batuļins (1-2-1) un Valērijs Aleksejevs (0-1-0). Diemžēl neviens no mūsu cīkstoņiem neizcīnīja uzvaras.

MMA organizāciju „Oplot Challenge” vada slavenais ukraiņu smagā svara cīkstonis Aleksejs Oleiņiks (46-9-1), kurš savulaik startējis arī Bellatorā. Pazīstamais cīņu sporta meistars uz šīm sacensībām bija uzaicinājis arī trenera Andreja Maslova trenētos Višņevski, Kalniņu, Batuļinu un Aleksejevu, kuri šogad Eiropas MMA (amatieriem) un Lietuvas atklātajā Kudo čempionātos izcīnīja godalgotas vietas.

Sīkstais Kalniņš nenovelk līdz otrajam raundam

Pirmais no latviešiem cīņu būrī devās Latvijas MMA čempions (amatieriem) Aivars Kalniņš, kurš startēja svara kategorijā – 77 kg un cīnījās ar trīskārtējo Āzijas kikboksa čempionu, uzbeku sportistu Davbeku Isakovu (2-8-0).
Šī bija īsākā šā pasākumā cīņa, un diemžēl ne par labu mūsu sportistam. Sportisti maču uzsāka ar viens otra izpēti, taču ilgi nevilcinoties Isakovs nometa latvieti uz ringa dēļiem. Uzbeks izdarīja vairākus precīzus sitienus Kalniņam pa galvu, bet mūsu sportists labi aizsargājās, taču vienā no momentiem Isakovs saķēra latvieša kāju un pielietoja kājas laušanas paņēmienu izcīnīja uzvaru.

Pateicoties panākumam pār Aivaru Kalniņu, krievu sportists Davbeks Isakovs pārrāva piecu cīņu zaudējumu sēriju un savā statistikā ierakstīja otro uzvaru. Lai arī Kalniņš ir ļoti titulēts amatieru sportā, profesionālajā MMA viņam pagaidām neveicas.

Pasivitātes dēļ zaudē arī Aleksejevs

Kā otrs, kurš būrī kāpa, lai pārstāvētu Latviju, bija MMA debitants Valērijs Aleksejevs, kurš dūres krustoja ar citu debitantu, krievu Amiru Zabirovu.

Lai arī sākumā diezgan pārliecinoši izskatījās mūsu Aleksejevs, kurš labi ieturēja distanci, brīnumi nenotika, un Zabirovs pārejot cīņā parterā atradās vadošajā pozīcijā. Viņš sita zemē guļošo Latvijas pārstāvi, kurš diezgan pasīvi aizsargājās un ringa tiesnesim nebija cita varianta kā apstādināt cīņu, uzvaru ar tehnisko nokautu atdodot Amiram Zabirovam.

Batuļins piekāpjas pieredzes bagātajam Nurmagomedovam

Latvijas komandas pārstāvim Rodionam Batuļinam, kurš startēja pussmagajā svarā (- 93 kg), trāpījās ļoti nopietns pretinieks - pasaules čempions pankrationā Šamils Nurmagomedovs (11-3-0).

Cīņa iesākās diezgan piesardzīgi. Pēc nelielas pretinieka izpētes Šamils iegāja Rodionam kājās, taču izdarīja kļūdu un kritiena brīdī atdeva latvietim kaklu. Latvijas pārstāvis centās pielietot žņaugšanas paņēmienu, taču satvēriens nebija pietiekami spēcīgs un Nurmagomedovs izrāvās no šī satvēriena, ieņemot vadošo pozīciju.

Batuļins labi aizsargājās, kontrolējot virsū sēdošā oponenta rokas, taču raunda vidū, kad tika patērēts daudz spēka, krievu sportistam sanāca izrauties laukā no latvieša aizsardzības, lai uzsāktu sist zemē guļošo Radionu.
Pēc vairākiem izlaistiem sitieniem pēc kā Batuļins nespēja ne ar ko atbildēt, mača gaitā iejaucās ringa tiesnesis, kurš apstādināja cīņu. Šamila Nurmagomedovam šī bija jau sestā uzvara pēc kārtas, savukārt Rodionam Batuļinam tika aizēnota pēdējā cīņā izcīnītā uzvara.

Višņevskis uzvar, bet tiek „apzagts

Vakara galvenais mačs bija smagsvaru cīņa starp Krievijas sportistu Jevgēņiju Bovu (4-4-0) un mūsu Juriju Višņevski.

Latvijas cīkstonis uz sevi liktās cerības attaisnoja un būrī pavadīja visus trīs atvēlētos raundus. Pie tam cīņā, kuras lielāko daļu sportisti pavadīja parterā, Višņevskis dominēja pilnīgi visos aspektos. Jurijs nonākot parterā atradās vadošajā pozīcijā, izdarīja daudz sitienu pa pretinieka galvu,taču laikam par maz, jo sāna tiesneši ar vienbalsīgu lēmumu uzvaru atdeva Bovam, kuram šī bija otrā uzvara pēc kārtas.

„Tur vispār tiesneši bija?! Atklātā veidā notiesāja! Nekas, šis zaudējums man lika saprast, ka visās nākamajās cīņās jāuzvar ar nokautu,” pēc cīņas neapmierinātību ar tiesāšanu neslēpa Jurijs Višņevskis, kurš savu nākamo cīņu aizvadīs jau 12. oktobrī „Arēnā Rīga” pret Ņikitu Petrovu (5-5-1).

„Oplot Challenge 79” rezultāti

Nr.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaundsLaiks
1.Evgeniy BovaYuri VishnevskiyDecision (Unanimous)35:00
2.Shamil NurmagomedovRodion BatulinTKO (Corner Stoppage)12:12
3.Amir ZabitovValeriy AlekseevTKO (Punches)12:18
4.Davrbek IsakovAivars KalninsSubmission (Heel Hook)11:23
5.Rustam KhasanovVadim RussulTKO (Punches)12:14
6.Denis MucnekSalim KaskulovTKO (Punches)21:48
7.Pata RobakidzeSergei SokolSubmission (Rear-Naked Choke)14:52

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...

     [+] [-]

, 2013-09-21 22:17, pirms 11 gadiem
Pohuj par to urālu Višņevski