Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Overīms piekāpjas Braunam, Sonens sakauj Rua

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Overīms piekāpjas Braunam, Sonens sakauj Rua
Trevis Brauns (no kreisās) sarūgtina Alisteru Overīmu
Foto: ufc.com

Bijušais DREAM un Strikeforce smagā svara čempions Alisters Overīms (36-13-0) šovā „UFC Fight Night 26” piedzīvoja smagu zaudējumu cīņā ar Trevisu Braunu (15-1-1), kas priekš nīderlandieša ir otrā sakāve UFC rindās. Savukārt „lielās mutes” īpašnieks Čels Sonens (28-13-1) pirmajā raundā ar žņaugšanas paņēmienu uzvarēja bijušo UFC pussmagā svara čempionu Maurisio Rua (21-8-0).

Bijušais čempions Alisters Overīms pamazām krīt aizmirstībā

Visai pārsteidzošu zaudējumu šovā „UFC Fight Night 26” piedzīvojis bijušais organizāciju DREAM un Strikeforce smagā svara čempions, kurš uzvarējis arī prestižākajā kikboksa turnīrā „K-1 World Grand Prix” Alisters Overīms. Lai arī smagsvars dominēja cīņā pār havajiešu smagsvaru Trevisu Braunu, rezultāts priekš nīderlandieša ir tomēr nelabvēlīgs… Brauns aizsūtīja slaveno nīderlandieti nokautā pirmā raunda izskaņā, ierakstot savā statistikā otro uzvaru pēc kārtas.

„Ne reizi cīņās, ne sparingos neesmu izlaidis tik spēcīgus sitienus kā cīņā ar Alisteru Overīmu. Bija ļoti grūti. Ik pa laikam biju spiests kliegt ringa tiesnesim, ka ar mani viss kārtībā. Galu galā spēju savākties un uzspiest savu cīņas zīmējumu, kaut gan to vajadzēja darīt jau cīņas sākumā,” pēc cīņas prātoja Brauns, kura karjerā vienīgo zaudējumu sarūpējis brazīliešu atlēts Antonio Silva (18-5-0).

Overīmam šis bija otrais zaudējums pēc kārtas un tagad nīderlandietim ir sašūpojusies grīda zem kājām, jo nav pārliecības vai UFC vēlēsies turpināt līguma saistības ar Alisteru.

„Nezinu vai atstāt Alisteru Overīmu UFC rindās vai nē. Neesmu vēl izlēmis… Agrāk visi Alisteru uzskatīja par labāko no labākajiem, taču, kad viņš izgāja pret labiem pretiniekiem jūs paši redzējāt, kas notika,” Overīma situāciju skaidroja UFC prezidents Dana Vaits.

Sonens sakauj Rua un gaida cīņu ar Vitoru Belfortu

Beidzot savus draudus un solījumus cīņā realizējis mutīgais Čels Sonens, kurš pateicoties saviem asajiem izteikumiem un dzēlīgajiem komentāriem par dažādiem cīkstoņiem savulaik cīnījies par UFC vidējā un pussmagā svara čempiona jostām, diezgan aizraujošā cīņā pirmajā raundā ar žņaugšanas paņēmienu uzveica slaveno brazīliešu cīkstoni, bijušo UFC pussmagā svara čempionu Maurisio Rua.

Sonens jau pirms mača ar Maurisio izteica vēlmi, ka grib cīņu ar MMA leģendu Vanderleju Silvu, kuru viņš ne tikai publiskajā telpā apvainoja, bet arī izsauca uz cīņu. Silva vēl īsti nav izteicis savu ieinteresētību krustot dūres ar amerikāņu sportistu, taču pēc Čela uzvaras pār Rua aktivizējušies divi citi bijušie UFC čempioni – Vitors Belforts un Lioto Mačida, kuri vēlas kauju ar asās mēles īpašnieku Čelu Sonenu.

„Pietiks bēgt no manis! Kāpēc tu izaicināji Vanderleju? Esmu gatavs cīnīties ar tevi. Vait, Fertita, uzrīkojam šo cīņu,” caur Twitter kontu izaicinājumu Čelam Sonenam meta Belforts.

Uz Belforta izaicinājumu atbildējis arī Sonens: „Ja jau Vitors pirmais piesaucis manu vārdu, esmu ar mieru. Viss kas nepieciešams, lai izsauktu mani uz cīņu ir tikai piesaukt manu vārdu un jums nenāksies mani saukt divkārt.”

„UFC Fight Night 26” rezultāti

Nr.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaundsLaiks
1.Chael SonnenMauricio Ruasubmission (guillotine choke)14:47
2.Travis BrowneAlistair OvereemKO (head kick; punches)14:08
3.Urijah FaberYuri Alcantaradecision (unanimous)35:00
4.Matt BrownMike PyleKO (punches)10:29
5.John HowardUriah Halldecision (split)35:00
6.Michael JohnsonJoe Lauzondecision (unanimous)35:00
7.Michael McDonaldBrad Pickettsubmission (triangle choke)23:43
8.Conor McGregorMax Hollowaydecision (unanimous)35:00
9.Steven SilerMike BrownKO (punches)10:50
10.Diego BrandaoDaniel Pinedadecision (unanimous)35:00
11.Manny GamburyanCole Millerdecision (unanimous)35:00
12.Ovince St. PreuxCody DonovanKO (punches)12:07
13.James VickRamsey Nijemsubmission (guillotine choke)10:58

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...