Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

UFC cīkstonis Čads Mendess diskvalificēts uz diviem gadiem

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

UFC cīkstonis Čads Mendess diskvalificēts uz diviem gadiem
Čads Mendess
Foto: mmajunkie.com

Viens no pasaules labākajiem pusvieglā svara MMA cīkstoņiem, kurš vairākkārt kļuvis par obligāto UFC titula pretendentu Čads Mendess (17-4), pieķerts aizliegto vielu lietošanā, par ko diskvalificēts uz diviem gadiem.

Sportists pieķerts augšanas hormona sekrēcijas GHRP-6 lietošanā, kas tika konstatēts, pārbaudot viņu 17. maijā neplānotajos dopinga testos. Šodien ASV Antidopinga Aģentūra (USADA) amatpersonas lēma, ka sportistu diskvalificēs uz diviem gadiem.

“Es neizdarīju savu mājasdarbu, un tā bija mana kļūda,” savā “Twitter” kontā pēc uzzināšanas par diskvalifikāciju rakstīja Mendess. “Es kļūdījos, un tagad man par to būs jāmaksā.”

Trīsdesmit vienu gadu vecais Mendess trīs reizes izbruģēja sev ceļu uz UFC pusvieglā svara čempiona troni, bet mazliet pietrūka, lai kļūtu par čempionu. Divas reizes cīņā par čempiona titulu viņš piekāpās tā brīža UFC pusvieglā svara karaļa Hosē Aldo (26-2) priekšā, taču brīdī, kad bija iespēja savā īpašumā iegūt pagaidu UFC čempiona titulu, viņu uzveica pašreizējais UFC pusvieglā svara čempions īrs Konors Makgregors (19-3).

Čads Mendess, kurš uzvarējis tādu augstākā līmeņa atlētus kā Klejs Guida (32-17), Rikardo Lamass (16-5), Niks Lentzs (26-7-2), Darens Elkins (20-5) un Kabs Svansons (22-7), šobrīd pasaules pusvieglā svara reitingā ieņem piekto pozīciju. Jautājums, ko Čads iesāks tālāk, jo ASV viņa diskvalifikācija būs spēkā līdz 2018. gada 10. jūnijam. Protams, Mendesam ir iespēja izprasīties, lai UFC lauž ar viņu līgumu, kas teorētiski atļautu cīnīties ārpus ASV robežām, taču vai viņš tā darīs, grūti atbildēt.

Izmantotie resursi:
MMAjunkie | UFC and MMA news, rumors, live...