Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Krokops atlaists no UFC

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Krokops atlaists no UFC
Mirko "Krokops" Filipovičs (pa labi) cīņā ar Mustafa Al Turku
Foto: sherdog.com

Pēc 19. martā cīņu šovā „UFC 128” trešajā raundā ar nokautu ciestā zaudējuma Brendanam Šaubam (ASV), no UFC atlaists leģendārais horvātu K-1 un MMA cīkstonis Mirko „Krokops” Filipovičs, ziņo mmajunkie.com

Par Mirko Filipoviča (27-9-2) aiziešanu no UFC paziņoja organizācijas prezidents Dana Vaits.

„Nedomāju, ka Krokopam ir argumentu, lai paliktu,” ziņoja Vaits.

Dana Vaits izteicās, ka ciena trīsdesmit sešus gadus veco horvātu par to ko viņš sasniedzis sportā, bet viņš vairs neredz perspektīvas Filipovičam cīņās būrī.

„Visa cieņa Mirko Krokopam, bet jā, man jāsaka, ka šī iespējams bija pēdējā reize, kad redzam Krokopu cīnāmies.”

Kopumā horvāts UFC aizvadījis deviņas cīņas, no kurām tikai četrās viņam izdevies uzvarēt. Jāpiemin, ka Filipovičs UFC pirmo reizi nonāca 2007. gadā un spēcīgākās MMA organizācijas paspārnē aizvadīja trīs cīņas, kad horvātam izdevās izcīnīt tikai vienu uzvaru, tāpēc tajā pašā gadā Krokops tika atlaists.

UFC horvātu cīņu sporta zvaigzne atgriezās 2009. gadā ar uzvaru pār Mustafa Al – Turku. Pēc tam tika piedzīvots zaudējums Junioram Dos Santosam, bet tad sekoja divas uzvaras pēc kārtas. Likās, ka izcilais horvātu cīkstonis atguvis uzvaras garšu un drīz kļūs par UFC čempiona titula pretendentu, taču tad sekoja divi smagi zaudējumi Frenkam Miram un Brendanam Šaubam, kas noveda pie loģiskas atvaļināšanas no UFC.

Ārzemju masu mediji mēļo, ka šī Mirko „Krokopam” Filipovičam nav tikai vienkārša aiziešana no UFC, iespējams, ka horvāts no sporta aizies uz visiem laikiem. Taču laiks rādīs vai Filipovičs turpinās karjeru vai nē, jo iepriekš horvāts ne reizi vien mēģināja aiziet no lielā sporta, bet vienmēr atgriezās.
Izmantotie resursi:

UFC blog for UFC news, UFC rumors, fighter...
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...